Roditelji HNŽ-a negoduju zbog nepostojanja dokumenata o devetogodišnjem obrazovanju

Roditelji HNŽ-a negoduju zbog nepostojanja dokumenata o devetogodišnjem obrazovanju

Proteklog mjeseca osnovana je Udruga roditelja "Naša djeca" u Mostaru zbog problema u obrazovanju na području Hercegovačko-neretvanske županije, koji se prvenstveno odnose na nepostojanje završnih dokumenata za devetogodišnje obrazovanje po hrvatskom planu i programu, kazao je u izjavi za Fenu predsjednik spomenute udruge Antoni Šajin.

Također, istaknuo je i probleme vezane za preskakanje termina za sustavne preglede školske djece kao i izmjenu udžbenika svake godine.

''Cilj udruge je afirmirati roditelje osnovaca da se kao ravnopravan partner uključe u obrazovanje svoje djece. Nismo mogli više mirno sjediti i gledati kao se isti problemi godinama ne rješavaju, konkretno problem nepostojanja završnih dokumenata za devetogodišnje obrazovanje'', istaknuo je Šajin.

Govoreći o aktivnostima udruge, Šajin je kazao kako je trenutno u tijeku akcija dijeljenja pristupnica po školama u Hercegovačko-neretvanskoj županiji. Šajin predviđa kako bi po završetku akcije udruga mogla brojati oko 2 tisuće članova.

Nakon što se završi spomenuta akcija iz Udruge navode kako će održati skupštinu u većem sazivu te će onda pokušati detektirati sve probleme koji se tiču osnovnoškolskog obrazovanja.

Iz Udruge roditelja "Naša djeca" još jednom pozivaju roditelje da im se pridruže kako bi zajedno riješili probleme školaraca, te da to mogu učiniti ispunjavanjem pristupnica.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar