Ronaldo i Aničić za povijest

Ronaldo i Aničić za povijest

Jasno, Cristiano Ronaldo je bio prva zvijezda utakmica 2. kola Lige prvaka odigranih u srijedu, no utakmica za povijest odigrana je i u Astani, gdje je istoimeni klub Mostarca Marina Aničića uhvatio prvi bod u skupinama Lige prvaka.

Bila je to čudna večer – s pet autogolova, od čega su tri viđena u Astani. No ipak, očekivana pobjeda Reala u Malmöu glasnije je odzvonila – zbog dva pogotka Ronalda. Bili su to njegovi 500. i 501. gol u karijeri s kojima je svoj ukupni učinak u Realu podigao do brojke 323 i sustigao Raula – do utakmice u Švedskoj usamljenog na vrhu klupske liste strijelca. Usput je do ovog posljednjeg postignuća stigao s 433 utakmice manje od legendarnog Španjolca kojeg je pretekao i na vrhu klupske liste najboljih strijelaca u Ligi prvaka (67 naspram Raulovih 66), te povećao prednost na vrhu liste strijelca LP – sada uz svoje ime ima 82 pogotka koje je potpisao u dresovima Manchestera i Reala, ukupno pet više od Lionela Messija.

Na drugom kraju planete, u dalekom Kazahstanu, također je ispisana povijest. Astana našeg Marina Aničića odigrala je 2:2 s Galatasarayem i tako upisala prvi bod za neki kazahstanski klub u Ligi prvaka. Mostarac je odradio svih 90 minuta, nakon kojih je za Goal.com kazao: “Utakmica je bila jako čudna. Poklopilo se tako da su tri gola, od četiri, zapravo autogolovi, ali kada lopta uđe u mrežu, više nikoga nije briga tko je dao gol. Odigrali smo odlično i šteta što nismo osvojili sva tri boda, jer smo imali priliku za to. Međutim, svi su sretni, jer da nam je neko prije utakmice ponudio 2:2, objeručke bismo to prihvatili”.
U slijedećem kolu čeka novi izazov – gostovanje Atleticu.

– Atletico se nakon poraza od Benfice sada mora vaditi na nama. Znam da su i oni kvalitetni u ofanzivi, ali i to da imaju problema s realizacijom, pa se nadam da će tako ostati i nakon našeg međusobnog dvoboja, zaključio je nekadašnji stoper mostarskog Zrinjskog.

Zanimljivo je bilo vidjeti i novi trijumf Juventusa koji u Serie A bilježi katastrofalne rezultate. Ovog puta stradala je Sevilla, što je donekle smanjilo pritisak na trenera Massimiliana Allegrija koji je istaknuo: “Ovo je prvi korak oporavka momčadi koja još uči kako igrati na vrhunskom nivou.”

Jasno, nije Allegri zaboravio da je Juve prošle sezone igrao finale Lige prvaka. Htio je samo još jednom istaknuti da Biancocelesti bez Andreje Pirla i Carlosa Teveza nisu isti.
dnevni-list.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing