Ronaldo zabio 300. gol

Ronaldo zabio 300. gol

Vodeće momčadi španjolskog nogometnog prvenstva Barcelona i Real upisale su u srijedu nove pobjede pa je razmak na vrhu ljestvice ostao isti. Barcelona je vodeća sa 74 boda, a Real drugi sa 70.

Barcelona je bila uvjerljiva na svom stadionu protiv Almerije 4:0, a strijelci su bili Messi (33'), Suarez (55', 90') i Bartra (75'), dok je Real u gostima kod Raya Vallecana slavio pobjedu 2:0.

Real se dugo mučio protiv Vallecana, koji je u prvom poluvremenu dominirao. Ipak, u nastavku Madriđani su zaigrali bolje i golovima Ronalda u 68. i Rodrigueza u 73. došli do pobjede.

Cristiano Ronaldo zabio je svoj 300-ti gol za Real, postavši tako treći igrač u povijesti "kraljevskog kluba" koji dosegnuo brojku od 300 golova.

Ispred njega su još samo dvije klupske legende – Raul s 323 gola i Alfredo Di Stefano s 308 golova.

No, kako je Ronaldo granicu od 300 golova dohvatio u 288 utakmica koje je odigrao od dolaska u Real 2009. godine, njegov je golgeterski prosjek od 1.04 gola po utakmici znatno bolji od Di Stefanova, koji je zabijao 0.78 golova po utakmici, ili Raulova, koji je imao 0.44 gola po utakmici.

Sinoć su odigrana još dva susreta 30. kola Primere u kojima su Granada i Celta de Vigo podijelili bodove odigravši 1:1, a identičnim rezultatom završila je i utakmica Deportiva la Corune i Cordobe.

Nakon te utakmice trener Deportiva, koji se osam kola prije kraja nalazi na 17. mjestu posljednjem iznad crte ispadanja, Victor Fernandez dobio je otkaz.
bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar