Rukometaši Crne Gore izbacili Srbiju s Eura 2020

Rukometaši Crne Gore izbacili Srbiju s Eura 2020

U dramatičnoj utakmici Srbi su zaostajali na poluvremenu, potom poveli 16-13, no Crnogorci su na krilima Nemanje Grbovića (5/5) i Miloša Božovića (4/4) u završnici izborili prvu pobjedu na europskim prvenstvima i poslali Srbe kući, kojima nije pomoglo šest golova Lazara Kukića i pest Bogdana Radivojevića.

Tko će u drugi krug u Beč, uz Hrvatsku, odlučit će u međusobnom duelu Bjelorusija i Crna Gora u ponedjeljak. Remi će odgovarati Bjelorusima zbog nešto bolje gol-razlike.

Hrvatska će u posljednjem kolu protiv Srbije u ponedjeljak od 20.30 tako igrati samo za prestiž jer prenosi maksimalan broj bodova, a u drugom je krugu u četvrtak, subotu, ponedjeljak (20. siječnja) i srijedu (22. siječnja) očekju dvoboji protiv momčadi iz skupine B (Austrija, Sjeverna Makedonija, Ukrajina ili Češka) i C (Njemačka, Španjolska, Nizozemska ili Latvija).

Branitelji naslova europskog prvaka Španjolci neočekivano su se lako obračunali s Nijemcima u norveškom gradu Trondheimu pobijedivši ih 33-26. Alex Dujšebajev zabio je sedam golova iz sedam pokušaja, a Gonzalo Pérez de Vargas imao 12 obrana. Kod Nijemaca je Hendrik Pekeler zabio pet, a golmani Johannes Bitter i Andreas Wolff skupa imali samo sedam obrana.

Sedam razlike za Španjolce nije nebitan podatak u svjetlu križanja te skupine s našom i mogućeg izjednačenja po broju bodova s Nijemcima u borbi za polufinale. Ranije u toj skupini Nizozemska je pobijedila Latviju 32-24.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar