RUKOMETNI EURO 2018.: Hrvatska je u najtežoj grupi sa Srbijom!

RUKOMETNI EURO 2018.: Hrvatska je u najtežoj grupi sa Srbijom!

U skupini Srbija, Švedska i Island, u drugom krugu križamo se s grupom u kojoj su Francuska i Norveška, prvak i doprvak svijeta. Pakleni ždrijeb za Hrvatsku koja natjecanje počinje u Splitu. Zapravo, teško da je moglo gore.

Červar: Imam viziju, znam da nacija očekuje zlato

Imao je samo jednu želju, zbog emotivnih razloga, izbjeći Makedoniju. Da je mogao birati, Lino Červar vjerojatno nikad ne bi složio ovakvu skupinu kakvu je Hrvatska izvukla na Euru 2018. godine na kojem smo domaćini.

– Sudbina je bila takva, nikad nisam previše kalkulirao, uvijek sam razmišljao da moramo ići korak po korak. Moramo razmišljati o sebi i svojoj igri, a onda o drugima. Radujem se povratku u Split. Neke reprezentacije nemaju tu čast vratiti se u Split, mi se vraćamo nakon 2009. Napravit ćemo sve da im se zahvalimo na podršci te 2009. godine. Srbija je veliki protivnik, dobro ćemo se pripremiti. Vjerujemo u sebe i to je vrlo bitno – prve su reakcije Červara na ždrijeb.

– Igramo s prvakom i doprvakom svijeta. Nema jače od toga. Moramo zapeti i dati sve od sebe. Vjerujem u našu reprezentaciju. Ostavit ćemo srce na terenu i napraviti sve da razveselimo naciju – rekao je Lino Červar za kamere RTL-a.

– Imam viziju kako će izgledati Hrvatska. Neću to još otkriti. Sav sam unutra, osjećam odgovornost, bit će to spoj mladih i iskusnih. Mora biti ‘kemije’, borbenosti, strasti. To svi očekuju od nas. Uvijek smo držali do kulta reprezentacije, neće biti drukčije ni sada. Znam da nacija očekuje zlato, to mi je drago čuti. Osvojili smo 13 medalja, dva olimpijska zlata. Kad bi barem takva očekivanja bila i na drugim poljima – rekao je.

foto: Igor Kralj/PIXSELL

Alilović: Mi smo Hrvatska i ne bojimo se

– Neugodan ždrijeb, križamo se s Francuskom i Norveškom… Šveđani su igrali jako dobro na zadnjem turniru, Srbija i Island u zadnje vrijeme nisu napravili neki rezultat. Domaćini smo, mi smo Hrvatska i ambicije nam trebaju biti najveće. Nema straha, idemo korak po korak – rekao je Mirko Alilović koji se vraća u reprezentaciju.

Nacija se nada zlatu.

– Osjetio sam taj pritisak i 2009. godine. No tako je to u cijelom hrvatskom sportu. Očekuju od nas zlata, sve ostalo je razočaranje. Teško se održati u vrhu, a mi smo uvijek u Top pet reprezentacija svijeta. Traži se zlato, igramo doma, favoriti smo, spremit ćemo se psihički i fizički – dodao je hrvatski golman.

 24sata.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar