Rusi bijesni zbog napada u kojem je poginulo desetine ruskih vojnika u Ukrajini

Rusi bijesni zbog napada u kojem je poginulo desetine ruskih vojnika u Ukrajini

Ruski nacionalisti i neki zastupnici zatražili su kažnjavanje zapovjednika koje su optužili za ignoriranje opasnosti dok raste bijes zbog napada u kojem je poginulo nekoliko desetina ruskih vojnika u Ukrajini.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da su 63 vojnika poginula u novogodišnjoj noći u vatrenoj eksploziji koja je uništila privremenu vojarnu u Makijevki, gradu u regiji Donjeck u istočnoj Ukrajini, javlja Reuters.

Ukrajinski i neki ruski blogeri procjenjuju da je broj mrtvih mnogo veći, u stotinama, iako proruski dužnosnici kažu da su takve procjene pretjerane.

Ruski kritičari rekli su da su vojnici bili smješteni uz odlagalište streljiva na mjestu za koje je rusko ministarstvo obrane izjavilo da su ga pogodile četiri rakete ispaljene iz američkih bacača HIMARS.

Napad na Makijevku uslijedio je u trenutku kada je Rusija pokretala noćni val napada dronovima na Kijev i druge ukrajinske gradove.

Ukrajinski dužnosnici rekli su da je Rusija u ponedjeljak napala dijelove regije Donjecka pod kontrolom Ukrajine, pogodivši selo Jakovlivka, grad Kramatorsk i uništivši klizalište u gradu Družkivka.

 

/Izvor: Fena/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar