RUSIJA NAPALA ODESU: Pogodila lučku infrastrukturu na Dunavu

RUSIJA NAPALA ODESU: Pogodila lučku infrastrukturu na Dunavu

Rusija je rano jutros započela napad bespilotnim letjelicama u trajanju od tri i pol sata na južne dijelove Odeške oblasti, pri čemu je pogodila lučku infrastrukturu na rijeci Dunav, objavilo je ukrajinsko ratno zrakoplovstvo na komunikacijskoj platformi Telegram, prenosi HINA.

Ukrajinski sustavi protuzračne obrane oborili su 22 od 25 dronova Šahed iranske proizvodnje kojima je Rusija napala Odesu u ranim nedjeljnim satima, napisalo je zrakoplovstvo na Telegramu.

Ozlijeđena dva civila

Ukrajinsko južno vojno zapovjedništvo je na društvenim mrežama objavilo da su najmanje dva civila ozlijeđena u napadu na ono što je nazvalo “civilnom infrastrukturom Dunava”. Dunav je postao glavna ukrajinska ruta za izvoz žita otkako se u srpnju urušio sporazum pod pokroviteljskom Ujedinjenih naroda koji je Kijevu omogućio da prevozi svoje žito Crnim morem.

Nisu pružene pojedinosti o tome koje lučko postrojenje je pogođeno. Vojska je rekla da je nakon napada izbio požar koji je ubrzo ugašen. Neki ukrajinski mediji su izvijestili o eksplozijama u luci Reni, jednoj od dvije glavne luke na Dunavu kojima upravlja Ukrajina. Rusija nije odmah komentirala incident.

Reuters nije mogao nezavisno provjeriti izvješća.

Foto: Bulent Kilic/AFP via Getty Images

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar