Ruski napad zastao u Bahmutu dok Ukrajinci “stabiliziraju” bojišnicu

Ruski napad zastao u Bahmutu dok Ukrajinci “stabiliziraju” bojišnicu

Ruski napad na istočni ukrajinski grad Bahmut je zastao, a ukrajinski branitelji su utvrdili svoje položaje, prema britanskom ministarstvu obrane i ukrajinskom šefu vojske Valeriju Zalužniju.

Ministarstvo obrane je u svom dnevnom izvješću o ratu u Ukrajini reklo da je ruski pokušaj zauzimanja Bahmuta zastao zbog “ekstremnog iscrpljivanja” ruskih snaga, koje je vjerojatno pogoršano zbog unutrašnjih sukoba između ruske regularne vojske i plaćeničke skupine Wagner, čije se snage nalaze na tom području.

Rusija sada usredotočuje svoje snage prema nešto južnijem gradu Avdiivki i prema bojišnici blizu Kremine i Svatova sjeverno od Bahmuta, stoji u izvješću. To upućuje na to da se Rusi vraćaju u više obrambenu poziciju nakon što su podbacili njihovu ofenzivni napori započeti u siječnju.

To je u skladu s Zalužnijevom procjenom

“Zahvaljujući neizmjernim naporima obrambenih snaga, situacija se uspijeva stabilizirati”, rekao je Zalužnij na svom korisničkom računu na društvenom mreži Facebook nakon telefonskog razgovora s britanskim kolegom Tonyjem Radakinom kasno navečer u petak.

Međutim, područje oko Bahmuta i dalje je jedno od najtežih na bojištu.

Britansko ministarstvo obrane je primijetilo da je Ukrajina također pretrpjela teške gubitke u tamošnjim borbama.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar