S helikopterima se ide na rođendan i gase lažni požari, pravi ne

S helikopterima se ide na rođendan i gase lažni požari, pravi ne

Koliko je apsurdna bh. politika pokazuje primjer iz Hercegovine, gdje su helikopteri Oružanih snaga BiH vježbali gašenje požara, iako su bili prizemljeni tijekom požara koji su nedavno pustošili jug zemlje.

Štoviše, iz Ministarstva odbrane BiH uvjeravaju “u spremnost da se odgovori na sigurnosne izazove u slučaju prigodnih nesreća”, iako su se upravo Hercegovci nedavno uvjerili u suprotno, što je naravno diktirala politika odnosno odbijanje Milorada Dodika da kao član Predsjedništva BiH da suglasnost, piše Klix.

“Spremnost i sposobnost da odgovorite na bilo koji sigurnosni izazov sa visokim stupnjem koordinacije”, navode iz Ministarstva u informaciji da su pripadnici Oružanih snaga BiH sudjelovali u terenskoj vježbi za upotrebu NICS sistema “NICS Mostar 2021”.

Kako su precizirali, 22 spašavateljska tima sa 185 članova službe zaštite i spašavanja, 28 vozila i četiri helikoptera, testirali su upotrebu NICS softvera i razmjene informacija uz pomoć savremenih tehnologija u slučaju prirodnih ili drugih nesreća.

Podsjećamo, zbog blokade državnih institucija koju provode političari iz Republike Srpske, član Predsjedništva i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik nije želio dati suglasnost da se angažuje helikopter Oružanih snaga (OS) za gašenje požara u Hercegovini, zaključuje Klix. Dodik je čak u Mostaru, s ciljem da se opravda izjavio da bi piloti ugrožavali vlastite živote kad bi s onakvim helikopterima gasili požare.

“Čujem neku galamu što Predsjedništvo nije odobrilo helikopter. Prvo se trebate raspitati i vidjeti da su ti helikopteri na ivici ispravnosti. Svatko tko bi donio takvu odluku riskirao bi živote pilota. Letjelice su stare 40-50 godina. Hrabrost je tih ljudi da lete. Naravno da to nije jedini razlog zbog kojeg nisam sudjelovao u sjednicama Predsjedništva. Taj razlog se dobro zna i to će ostati tako”, rekao je Dodik o Čovićevu rođendanu, a nakon požara u Hercegovini koje helikopteri nisu gasili. 

Jučerašnja vježba pokazala je i koliko je i to istina. 

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing