• Šahovski klub Rama : Simultanka Milana Draška
  • Šahovski klub Rama : Simultanka Milana Draška
  • Šahovski klub Rama : Simultanka Milana Draška

Šahovski klub Rama : Simultanka Milana Draška

Velemajstor Milan Draško, izbornik Crne Gore u subotu, 9. ožujka  je bio gost ŠK „Rama“. Povod je bio promocija knjige „Putujući sa figurama“.

Knjiga napisana veoma lijepim stilom, čitljivim. U njoj se nalaze nekoliko anliziranih partija. Ali knjiga nije samo šahovska. Čak je malo više putopisna. Ima tu još ponešto: poezije, slikarstva, književnosti, kako o knjizi napisa Dragan Popadić. Ima malo i koketiranja sa šahisticima, bez konkretnog opisa kraja. To je ostavljeno čitateljima da „naprave svoj kraj“: mat, pat ili obostrani mat, kako god već.

Šahistima iz Rame je ova knjiga značajna jer su na dva mjesta spomenuti, što malom klubu iz male sredine mnogo znači. Vjerojatno je to prvi zapis o šahu u Rami. Ali ne tek nekakav zapis nego u knjizi napisana od vrhunskog šahiste vrhunskom kvalitetom.

Milan Draško piše kao da je po rođenju, a i školovanju u samom vrhu književnika, a ne netko tko se bavi jednom ne baš popularnom igrom, kao što su nogomet, košarka, rukomet itd.

U njegovoj novoj knjizi spomenut će se i Šahovski klub Rama.

Pored kratke promocije, velemajstor Milan Draško je odigrao i simultanku na trinaest ploča, gdje je ostvario jedanaest pobjeda i dva remija.

Simultanka je odigrana točno na prvi dan ulaska Šahovskog kluba Rama  u 23. godinu postojanja.

Organizator ovog druženja bio je Šahovski klub Rama. Pokrovitelj Općina Prozor Rama.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar