• Salezijanac Josip Soldo iz župe Prozor odlazi u misije u Etiopiju
  • Salezijanac Josip Soldo iz župe Prozor odlazi u misije u Etiopiju
  • Salezijanac Josip Soldo iz župe Prozor odlazi u misije u Etiopiju
  • Salezijanac Josip Soldo iz župe Prozor odlazi u misije u Etiopiju

Salezijanac Josip Soldo iz župe Prozor odlazi u misije u Etiopiju

Salezijanac Josip Soldo iz župe Prozor, filijala Lug, jučer je na blagdan salezijanskih svetih mučenika Alojzija Versiglie i Kalista Caravaria primio salezijanski misionarski križ. U ime don Angela Fernandeza Artimea, vrhovnog poglavara Salezijanske družbe, Josipu je misionarski križ uručio don Tihomir Šutalo, provincijal Hrvatske salezijanske provincije, tijekom večernjeg misnog slavlja u crkvi Marije Pomoćnice na zagrebačkoj Knežiji.

Don Tihomir je u propovijedi prvo govorio o mučeništvu koje su podnijela dva gore spomenut salezijanska sveca. Napomenuo da je Josip član 152. salezijanske misionarske ekspedicije. Prva se još 1875. godine uputila iz Italije u Argentinu, a činilo ju je deset odabranih salezijanaca koje je ispratio don Ivan Bosco, utemeljitelj Družbe Svetog Franje Saleškog. Don Tihomir je pročitao savjete koje je don Bosco napisao prvoj desetorici misionara. Podsjetio je i na don Boscove riječi napisane don Ivanu Caglieru, koji je kasnije postao kardinal. Don Bosco je ovako napisao: ‘Učinite ono što možete, Bog će učiniti ono što mi ne možemo. Svaku stvar povjerite Isusu i Mariji Pomoćnici i vidjet ćete što su čudesa.’ Provincijal salezijanaca na kraju homilije čestitao je Josipu što je imao snage prepoznati i odazvati se na ovaj zahtjevan i ne tako čest poziv. Obećao je iskrenu molitvu i poželio mladom misionaru da slijedi upravo pročitane don Boscove savjete.

Vrhovni poglavar redovito svake godine upućuje salezijanske misionarske ekspedicije iz Torina u svijet. Prošle jeseni to nije bilo moguće s obzirom na još uvijek prisutnu pandemiju.

Josip čeka vizu za odlazak u Etiopiju gdje će djelovati kao misionar.

/Izvor: donbosco.hr/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar