SANSKI MOST: Otvorena tvornica gaziranih sokova, već se proizvodi pet vrsta

SANSKI MOST: Otvorena tvornica gaziranih sokova, već se proizvodi pet vrsta

U naselju Husimovci, nadomak Sanskog Mosta, otvorena je tvornica za proizvodnju gaziranih sokova “Emina”, a investitor je Sead Karajković, koji je kapital zarađen u inozemstvu uložio u pokretanje ovog projekta, piše portal Poslovne novine.

Prema riječima Elvedine Seferović, šefice proizvodnje u ovoj tvornici, trenutno se proizvodi pet vrsta gaziranih sokova, a u planu je da se u budućnosti asortiman proširi izgradnjom punionice prirodne i mineralne vode. “Prve proizvode na tržište smo izbacili prije nekoliko dana i zasad je to područje Sanskog Mosta, a u narednom razdoblju planiramo širenje na tržišta drugih gradova. Trenutno zapošljavamo šest radnika, a u budućnosti će taj broj biti veći”, istaknula je Seferović.

Inače, ovo je još jedan proizvodni pogon u Sanskom Mostu koji je pokrenuo investitor koji je podrijetlom s ovog prostora, a živi i radi u dijaspori. U proteklim godinama na takav način pokrenut je čitav niz ovakvih malih i srednjih poduzeća u kojima je zaposlenje pronašlo više ljudi.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar