Sara i Mihael pobjednici Božićnog šahovskog turnira RAMA OPEN 2014

U restoranu „Signal“, dana 28. prosinca tekuće godine, odigran je Božićni šahovski turnir za kadete i kadetkinje „RAMA OPEN 2014“.

Organizator turnira bio je ŠK „RAMA“, a pravo nastupa imali su kadeti i kadetkinje iz zemlje i inozemstva.

Nastupilo je ukupno dvadeset pet mladih šahista i šahistica koji su igrali u dvije kategorije, kadeti i kadetkinje. Za turnir je bilo prijavljeno oko četrdeset igrača, ali su zbog vremenskih uvjeta svoj dolazak otkazali igrači iz Sarajeva i Čapljine.

Nakon veoma uzbudljive i do samog kraja neizvjesne igre, u kategoriji kadeta prvo mjesto zauzeo je Mihael Baketarić s osvojenih 6,5 bodova, drugo mjesto Tarik Ekmeščić koji je također imao 6,5 bodova dok je treće mjesto zauzeo Dino Marković s osvojenih 5 bodova.

Pobjednica turnira u kategoriji kadetkinja je Sara Marić s osvojenih 4,5 boda. Drugo mjesto zauzela je Sanja Marić s osvojena 4 boda, a treće mjesto s osvojena 3,5 boda zauzela je Irma Marković.

Troje najuspješnijih u obje kategorije nagrađeno je prigodnim nagradama, kao i najuspješniji kadet i kadetkinja do deset i četrnaest godina te najmlađi natjecatelj.

Najuspješniji kadet do deset godina bio je Luka Marušić, a do četrnaest godina Ante Duvnjak.

Najuspješnija kadetkinja do deset godina bila je Mia Marić, do četrnaest godina Amina Tutić dok je najmlađi natjecatelj na turniru bio Petar Anđelić.

Sponzori turnira bili su: predsjednik i dopredsjednik OV Prozor-Rama g. Esad Dželilović i g. Tomo Miličević; načelnik općine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević; zastupnici u Skupštini HNŽ-a dr. Mare Anđelić, g. Ilija Cvitanović i g. Luka Faletar; vijećnik u OV Prozor-Rama g. Slavko Bilić; g. Stipo Sičaja Stipeša, restoran „Signal“, Alf market, JKP Vodograd, Dom zdravlja „Rama“ i Športsko-rekreativni savez općine Prozor-Rama.

Rukovodstvo ŠK „RAMA“ zahvaljuje svima koji su na bilo koji način dali potporu u organizaciji ovog turnira.
 
 Tihomir Marić

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar