SARAJEVO: Ukrao radijatore s fakulteta

SARAJEVO: Ukrao radijatore s fakulteta

Sarajevska policija uhitila je muškarca inicijala A.B. rođen 1992. godine u Sarajevu, a nastanjenog u Varešu, zbog sumnje da je provalio u prostorije Mašinskog fakulteta u Sarajevu i izvršio tešku krađu. Kako je navedeno iz MUP-a, u ponedjeljak u u 07:10h, Treća policijska uprava obaviještena je da su nepoznate osobe ili više njih, izvršile krivično djelo teške krađe u prostorije Mašinskog fakulteta u Sarajevu, ulica Vilsonovo šetalište, općina Novo Sarajevo.
”O navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Izvršenim uviđajem je utvrđeno da su iz prostorija objekta otuđeni radijatori, razna tehnička oprema i drugi predmeti. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici Sektora kriminalističke policije su, u saradnji sa policijskim službenicima Treće PU, dana 13.04.2021.godine u 01,30 sati u ulici Vilsonovo šetalište, općina Novo sarajevo, pronašli i uhitili osobu A.B., rođen 1992.godine u Sarajevu, nastanjen u Varešu, trenutno boravi na području općine Novo Sarajevo, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa).
Prilikom uhićenja kod njega je pronađeno i oduzeto šest radijatora, dok je u grmlju, u blizini navedenog fakulteta pronađeno 11 radijatora. Na osnovu pribavljene Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres kuće i drugih prostorija koje koristi navedeno lice u ulici Hercegovačka, općina Novo Sarajevo.
Tom prilikom su pronađena i oduzeta 4 radijatora, 6 laptopa, veći broj uložaka brava sa ključevima, zaštitnih ukrasnih okvira cilindara, šteka, punjača, elektičnih kablova i dr. Nakon završene kriminalističke obrade, osoba A.B. je uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predana u nadležnost Kantonalnom tužiteljstvu Kantona Sarajevo”, priopćeno je iz sarajevske policije.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar