Sarajevska Vijećnica u bojama zastave Francuske

Sarajevska Vijećnica u bojama zastave Francuske

Grad Sarajevo pridružio se svjetskoj akciji podrške Francuskoj nakon terorističkih napada u Parizu. Tim povodom u glavnom gradu BiH osvijetljena je Vijećnica bojama nacionalnog simbola Francuske.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo je Odluku da se 16. studeni proglasi Danom žalosti u BiH u znak žaljenja za stradalima u terorističkim napadima u Parizu, a tog dana na svim institucijama BiH bit će spuštene zastave na pola koplja.

Brojni bh. političari uputili su brzojav sućuti vlastima u Francuskoj koja žali za tragično stradalim žrtvama terorističkog napada u Parizu.

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić razgovarao je s veleposlanicom Republike Francuske Claire Bodonyi i izrazio iskreno suosjećanje, solidarnost i podršku obiteljima nastradalih, kao i svim građanima Pariza i narodu Francuske.

U ime Vijeća ministara BiH brzojav sućuti francuskom premijeru Manuelu Vallsu uputio je predsjedavajući Vijeća Denis Zvizdić.

“Uvjeren sam da sada, više nego ikada prije, svi zajedno moramo biti ujedinjeni protiv svih oblika terorizma i nastaviti borbu za očuvanje mira i sigurnosti u svijetu. Molim Vas da obiteljima poginulih prenesete naše suosjećanje, a ranjenima u ovom bezumnom činu, brz oporavak”, stoji u brzojavu sućuti predsjedavajućeg Zvizdića.

Sa stanovnicima Francuske suosjećaju  i građani BiH, a Sarajlije su ispred Veleposlanstva  Francuske u Sarajevu u subotu upalili svijeće i položili cvijeće uz molitvu za sve žrtve napada.

klix.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing