Sat za planet Zemlju: I mala djela mogu promijeniti budućnost

Sat za planet Zemlju: I mala djela mogu promijeniti budućnost

MOSTAR, 15. ožujka  – Desetu godinu za redom provodi se globalna inicijativa Svjetskog fonda za zaštitu prirode (WWF) “Sat za planet Zemlju”, a kao i prethodnih godina Mostar će biti jedan od 7000 gradove koji će podržati tu akciju.

Tako će u subotu, 19. ožujka, od 20:30 do 21:30 sati svjetla na Starom mostu biti ugašena te će na taj način biti poslana simbolična poruka da svi moramo preuzeti odgovornost i uključiti se u borbu protiv klimatskih promjena.

– Akcija je nastala kako bismo podsjetili ljude da trebamo voditi računa o štetnostima klimatskih promjena, o tome da naš otisak itekako puno znači. Od toga što radimo ovisi naša budućnosti i hoće li se ostvariti crne prognoze koje kažu da do 2030. godine nećemo imati više resursa za trošiti – kazala je na konferenciji za novinare voditeljica odjela komunikacija WWF Adria Petra Boić Petrač.

Globalna inicijativa WWF-a Sat za planetu Zemlju nastala je 2007. u Sydneyju sa svrhom podizanja svijesti o prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa te štetnosti klimatskih promjena i čovjekova negativnog utjecaja na Zemlju.

Ove godine u akciju se uključilo 176 zemlja i više od 7000 gradova, među kojima i dvadesetak gradova iz Bosne i Hercegovine.

U Mostaru, kao i prethodnih godina, akciju provode udruge Eko most, Koledž ujedinjenog svijeta Mostar i Rock škola Mostar, uz potporu Grada Mostara.

– Grad Mostar će i ove godine ugasiti svjetla na svojoj najvećoj znamenitosti – Starom mostu kako bismo pomogli organizatorima da postignu što veći uspjeh i prenesu svoju poruku što većem broju građana – kazao je načelnik Odjela za društvene djelatnosti Grada Mostara Božo Ćorić.

Za vrijeme trajanja akcije učenici Koledž ujedinjenog svijeta Mostar i Rock škole Mostar na Starom mostu priredit će prigodan program te pozivaju sve Mostarce da u subotu navečer dođu u staru gradsku jezgru ili gašenjem svjetala u svojim stanovima i kućama podrže inicijativu “Sat za planet Zemlju”.

 

Ured za odnose s javnošću

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar