Savjeti iz 1950-ih za žene u braku su dosta smiješni. Neke su se stvari prilično promijenile

Savjeti iz 1950-ih za žene u braku su dosta smiješni. Neke su se stvari prilično promijenile

Dok se u današnje vrijeme borimo za jednakost i ravnopravnost između muškaraca i žena, izgleda kako to nije bila ideja prije sedamdeset godina. Od žena se očekivalo da muškarcu prirede baš sve kako bi se on mogao dobro odmoriti i opustiti. Puno se toga promijenilo od tada, a to najbolje pokazuju ovi napisani savjeti iz knjige Kućna ekonomija iz 1950. godine.

SAVJETI KAKO SE BRINUTI O SVOM MUŽU

Uvijek imaj spremnu večeru za njega

Planiraj unaprijed, čak i večer prije kako bi imala spreman ukusan obrok na vrijeme. Ovo je način na koji mu pokazuješ da misliš na njega i da brineš o njegovim potrebama. Većina muškaraca je gladna kada dođe kući, a ukusan i topli obrok je dio tople dobrodošlice koji im treba.

Stvori mu ugodu

Kada dođe s posla, daj mu da legne u ugodan naslonjač ili predloži da malo legne u krevet. Pripremi mu i hladno ili toplo osvježavajuće piće. Namjesti mu jastuke i predloži da mu skineš cipele. Pričaj tiho, umirujućim i ugodnim glasom. Omogući mu da se potpuno opusti.

Par stvari koje ne smiješ raditi

Nemoj ga nikada dočekati s problemima ili zamjerkama. Nemoj se žaliti ako kasni na večeru koju si pripremila. Gledaj na to kao na mali problem s obzirom na to koliko je težak i naporan dan imao.

Pripremi djecu 

Uzmi par minuta da opereš djeci ruke i lica, počešljaš im kosu i ako je potrebno, presvučeš ih. Oni su prava mala blaga, a tvoj muž bi volio vidjeti da i oni brinu da ga lijepo dočekaju.

Pripremi sebe

Odmori 15 minuta kako bi bila osvježena kada on dođe s posla. Popravi si šminku, stavi vrpcu u kosu i izgledaj svježe. On je teško radio na poslu s ljudima. Budi vesela i malo više interesantna od ljudi s kojima je proveo dan. Njemu to treba.

Slušaj ga

Premda možda imaš puno toga za ispričati, on je taj koji je sada došao pa on mora pričati prvi. Tvoje vrijeme će doći kasnije.

Smanji svu okolnu buku

U trenutku njegova dolaska kući smanji svu buku. Ugasi perilicu i nemoj usisavati. Objasni djeci da i oni moraju biti tihi. Budi sretna što je suprug došao, pozdravi ga s velikim osmijehom.

Učini večeri njegovima

Nikada se nemoj žaliti ako te ne odvede na večeru ili neku zabavu. Umjesto toga, pokušaj shvatiti njegov svijet u kojemu je mnogo stresa i napetosti. On treba doći doma i odmoriti.

Smiri galamu i očisti kuću 

Prije nego muž dođe s posla, napravi još jedan krug po kući i pospremi sve što treba. Makni školske knjige i igračke da ne smetaju, a onda počisti prašinu. Tvoj muž će se tek u čistoj kući osjećati mirno i opušteno, a to će i tebi popraviti raspoloženje.

Glavni cilj

Pokušaj svoj dom pretvoriti u mjesto mira i reda gdje tvoj suprug može obnoviti svoj um i tijelo.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar