SBB: Željko  Komšić je neznalica, diletant i majorizator O Mostaru SDA, SBB i HDZ BiH

SBB: Željko Komšić je neznalica, diletant i majorizator O Mostaru SDA, SBB i HDZ BiH

Mostar – ”Najveći djelitelj BiH bio je Komšić, jer mu je fotelja bila važnija nego dobri međunacionalni odnosi između Bošnjaka i Hrvata”, naveo je mostarski ogranak Saveza za bolju budućnost BiH odgovorivši tako na priopćenje Demokratske fronte u kojem se, između ostalog, optužuje i SBB za podjelu Mostara.

-‘Bolest za vlašću i osobna ambicija da, kao Hrvat, terorizira cijeli hrvatski korpus i majorizira ga, te svjesno tjera u treći entitet, Komšića su praktično učinile svjesnim ili mamurnim djeliteljem BiH, a time i Mostara. Kao ličenje politike konfikta, sukoba, unutar SDP-ovskih svađa, te politike loptica – skočica, neka Komšić jeftine političke tirade ostavi za rješavanje stanja u svojoj stranci”, poručili su iz Press centra SBB-a Mostar.

Navodi se kako je Komšić osam godina bio član Predsjedništva BiH, četiri godine sa SDP-om vladajuća stranka i još jednu godinu s DF-om.

-To znači da je imao više od desetljeća da nešto uradi za Mostar i neka ne smeta drugima da uspješno završe posao koji on nije htio ili znao. Posebna je priča to što su Komšića, upravo zbog njegove nesposobnosti i diletantizma, napustili svi zastupnici u Skupštini HNŽ-a-ističu iz SBB.

Inače, u petak su predsjednici gradskih odbora HDZ-a BiH, SDA i SBB-a održali su sastanak na kome je dogovoreno da se pregovori oko Mostara nastave isključivo između koalicijskih partnera, odnosno ove tri stranke.

Iz daljih razgovora će tako biti isključeni SDP i DF, kao i Koordinacija srpskih udruženja iz Mostara koji su također imali svoje prijedloge za Mostar. SDP i DF imaju zastupnike u Zastupničkom domu Parlamenta BiH koji treba donijeti izmjene Izbornog zakona BiH u dijelu za Grad Mostar, a iza Koordinacije Srba stali su zastupnici SNSD-a i SDS-a bez čijih ruku izmjene ne mogu biti donesene.

SDA i SBB se nisu željeli odazvati ni na sastanke koje organizirala Koordinacija Srba, a na kojima su prisustvovale sve političke stranke i predstavnici nevladinih udruga.

Predsjednik mostarskoga HDZ-a BiH Damir Džeba kazao je kako predstavnici SDA i SBB-a najprije žele sastanak, odnosno dogovor, koalicijskih partnera pa tek onda jedan širi sastanak.

HDZ BiH je sukladno dogovoru na posljednjem sastanku koji je organizirala Koordinacija srpskih organizacija u Mostaru želio okupiti stranke koje su imale prijedloge u parlamentarnoj proceduri, uz predstavnike Koordinacije, no predstavnici SDA i SBB nisu prihvatili tu inicijativu.

“Odbili su širi sastanak, kazavši kako žele razgovarati samo s koalicijskim partnerima na razini države te da ne žele u ovoj fazi pregovora razgovarati sa SDP-om i DF-om”, naglasio je Džeba.

M.L.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar