Šeks odlazi u mirovinu i postaje savjetnik predsjednice

Šeks odlazi u mirovinu i postaje savjetnik predsjednice

Najdugovječniji saborski zastupnik Vladimir Šeks podnio je ostavku na mjesto saborskog zastupnika i o tome obavijestio svoju stranku te odlazi u mirovinu.
 

Šeks je potvrdio da će biti angažiran na mjestu posebnog savjetnika predsjednice Kolinde Grabar Kitarović za ustavno-pravna pitanja.
Šeks za to neće dobivati novčanu naknadu jer će na tom mjestu volontirati.
Iz vrha HDZ-a doznaje se da je Šeks ostavku na mjesto saborskog zastupnika dao u dogovoru sa strankom te u sukladu s dogovorom HDZ-a i predsjednice Republike.

"To je dogovor između HDZ-a i predsjednice Grabar Kitarović i Šeks po sili zakona daje ostavku na mjesto zastupnika u Saboru", navode u HDZ-u, a za ostale detalje upućuju na Ured predsjednice.
U Saboru je obnašao dužnost predsjednika Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije, potpredsjednika Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav te je bio član i Odbora za pravosuđe. Osnivač je i član HDZ-a, a trenutačno je bez formalnih stranačkih funkcija.

Šeks je jedini zastupnik koji je bio prisutan u svim sazivima Hrvatskog sabora od neovisnosti i jedan je od tvoraca hrvatskog Ustava. Upravo je on 8. listopada 1991. u Saboru objavio nezavisnost Republike Hrvatske kada je javno za govornicom Sabora pročitao Odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ.
Dnevnik.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar