ŠEŠELJ PISAO BRAMMERTZU: Poljubiš me u dupe svinjski brabonjče!

ŠEŠELJ PISAO BRAMMERTZU: Poljubiš me u dupe svinjski brabonjče!

BEOGRAD – Lider srpskih radikala je ovoga puta nadmašio sam sebe kada je u pitanju obraćanje činovnicima Haškog tribunala. Ovoga puta je imao posebnu inspiraciju, a na meti mu se našao glavni tužitelj tog suda Serge Brammertz.

Šešelj je pismom koje je poslao Brammertzu prevazišao sam sebe, a kvalifikacije poput “je*bača koza”, “svinjske glave”, “magareće guzice” i “nekrštene voline” samo su dio salvi uvreda koje je iznio na račun Brammertza.

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ponovo je šokirao javnost! Iako je i ranije bez pardona psovao glavnog haškog tužitelja poručujući mu da može da mu po.uši ku.ac, radikal je prevazišao samog sebe porukom – „Poljubiš me u dupe, svinjski brabonjče i magareća guzice!“

Šešeljev pravni tim je, naime, Brammertzu poslao odgovor na žalbu, u kojem na 100 strana obrazlažu zašto nije utemeljen zahtjev da se ponovi suđenje ili da se lider SRS-a proglasi krivim i osudi na kaznu zatvora. Šešeljev tim, koji, između ostalog, čine Vjerica Radeta, Zoran Krasić, Nemanja Šarović i Milan Terzić, poslao je u Haag podnesak, ali je i lider radikala, nezadovoljan „kulturnim“ načinom komunikacije, riješio to da zabiberi, piše Kurir.

Mamu ti tvoju…

“Htio sam ja tu svašta još da napišem Bramertzu, u svom stilu, ali mi nisu dali. I taj podnesak je ozbiljan i potpuno pravno utemeljen. A onda sam ja sjeo i napisao dodatno pismo Brammertzu. Inspiracija mi je bio čuveni odgovor kozaka iz Zaporožja turskom sultanu, koji je napisan u 17. stoljeću. A znate li šta tamo piše? Evo, citirat ću vam (pismo kozaka, odnosno u ovom slučaju Vojislava Šešelja Brammertzu prenosimo u cijelosti):

“Tebi, turska satano, brate i druže crnog đavola, sekretaru Lucifera samog, pozdrav. Kojeg si ti đavola vitez, mamu ti tvoju? Tvoje armije se ne bojimo uopće, na zemlji i na moru u našim čajkama borit ćemo se protiv vas sotona do posljednjeg. Ti nekrstu, zvijeri Babilona, skrnavitelju svetog Jeruzalema, jebaču koza iz Aleksandrije, svinjska glavo Egipta (Donjeg i Gornjeg), armenska svinjo i tatarski jarče, konjokradice iz Kanajameta, zlikovče iz Anadolije, unuče đavola osobno, budalo, ti svinjski brabonjče, magareća guzice i klaune iz Hada, mesarsko pseto, nekrštena volino, neka đavo nosi tebe i sve Turke. To je sve što mi kozaci imamo da kažemo, gadan si i svojoj majci, a kud kršćanima da vladaš. Datum ne znamo, jer kalendar nemamo, mjesec je na nebu, godina u knjizi, nama je isti dan ovdje ko i tebi tamo. Ti i tvoji Turci nas možete poljubiti u dupe”.

Inače, pismo je nastalo tako što je sultan napao kozake u utvrđenju Sić, oni su ga potukli i ubrzo dobili njegovo pismo:

Predajte se

“Ja sultan, sin Mehmedov, brat sunca i mjeseca, unuk i izaslanik Boga, vladar Makedonije, Babilona, Jeruzalema, Gornjeg i Donjeg Egipta, car nad carevima, vladar nad vladarima, nepobjedivi vitez, čuvar groba Isusa Krista, povjerenik izabran od Boga osobno, nada i utjeha muslimana, zaštitnik i branitelj kršćanstva – naređujem vam, kozaci iz Zaporožja, predajte se dobrovoljno i bez otpora i nemojte mi dosađivati više vašim napadima”.

Sabrana djela – izdao novu knjigu

Šešeljev pravni tim je podnesak na žalbu Brammertza podnio 19. prosinca, a radikal ga je u cjelosti prenio u najnovijoj knjizi „Haška presuda“. Inače, u toj knjizi su sabrana sva dokumenta iz Haaga, od početka procesa.

Autor: Dnevno.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar