Šetnja Vatrenih kroz Gradski vrt

Šetnja Vatrenih kroz Gradski vrt

Nije se Hrvatska morala puno namučiti za treću pobjedu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Nakon gostujućeg trijumfa protiv Bugarske (1:0) u petak, Vatreni su sinoć u Osijeku deklasirali Azerbajdžan (6:0), a pitanje pobjednika bilo je odlučeno već u prvom poluvremenu u kojem su izabranici Nike Kovača postigli četiri pogotka i tako osigurali nova tri boda u pohodu na svoj peti Euro.

Niko Kovač napravio je dvije izmjene u sastavu u odnosu na utakmicu s Bugarskom – Ivica Olić i Ivan Perišić preselili su na klupu, a od početka su krenuli Mateo Kovačić i Andrej Kramarić.

Gradski vrt je na prvi pogodak nije morao dugo čekati, budući da je Kramarić već u 11. minuti pogodio na prizemno dodavanje kapetana Darija Srne – bio je to drugi pogodak za napadača Rijeke u trećem nastupu za Hrvatsku.

Tako se ispunila Kovačeva želja o ranom pogotku, nakon kojeg su se njegovi igrači još više opustili i do vrha napunili mrežu nesretnih Azera.

U 20. minuti Danijel Pranjić je zatresao gredu, a da u Osijeku neće biti iznenađenja dao je naslutiti Perišić četrnaest minuta kasnije – Ivan Rakitić je nabacio iz slobodnog udarca, a napadač Wolfsburga, koji je deset minuta ranije zamijenio ozlijeđenog Kovačića, pogodio glavom. Isti igrač je na zatvaranju prvog dijela opet pogodio glavom, ovog puta na odličan ubačaj Pranjića, dok je šokirane goste samo minutu kasnije uništio Marcelo Brzović, koji je s ruba kaznenog prostora pogodio suprotni kut nemoćnog vratara Azerbajdžana Kamrana Agajeva.

U nastavku je Hrvatska već osiguranu pobjedu učinila još uvjerljivijom, a u strijelce su se upisali još Luka Modrić, koji je u 56. minuti pogodio iz kaznenog udarca te Rašad Sadigov, koji je pet minuta kasnije pogodio vlastitu mrežu.

HRVATSKA        6        
AZERBAJDŽAN    0

OSIJEK    Gradski vrt
Gledatelja    16.000
Sudac    Stephan Studer (Švicarska)
Strijelci    1:0 – Kramarić (11.)
2:0 – Perišić (34.)
3:0 – Perišić (45.)
4:0 – Brozović (45.)
5:0 – Modrić (56.-11m)
6:0 – Sadigov (61.-ag)
Žuti kartoni    Ramaldanov, Ramazanov
HRVATSKA: Subašić, Srna, Ćorluka, Vida, Pranjić, Brozović, Modrić (od 59. Halilović), Rakitić, Kovačić (od 24. Perišić), Kramarić (od 76. Olić), Mandžukić
Izbornik: Niko Kovač
AZERBEJDŽAN: K. Agajev, Medvedev, Sadigov, Guseinov, Allahverdijev (od 67. Gulijev), Abdulajev, Karajev (od 30. Ramazanov, od 42. Huseinov), Ramaldanov, Nazarov, Amirgulijev, Alijev
Izbornik: Berti Vogts

SKUPINA H
1. Italija    3    3    0    0    5:1    9
2. Hrvatska    3    3    0    0    9:0    9
3. Norveška    3    2    0    1    5:3    6
4. Bugarska    3    1    0    2    2:3    3
5. Malta    3    0    0    3    0:6    0
6. Azerbajdžan    3    0    0    3    2:10    0
Hrvatska – Azerbajdžan    6:0
Malta – Italija    0:1
Norveška – Bugarska    2:1

16. studenoga
Azerbajdžan – Norveška    18.00
Bugarska – Malta    20.45
Italija – Hrvatska    20.45

Ivo Josipović oštro odgovorio Davoru Šukeru
Nakon što je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker prozvao čelne ljude države jer ne dolaze na utakmice Vatrenih, hrvatski predsjednik Ivo Josipović je otkrio zašto ne ide na nogometne utakmice.

– Odlaskom na utakmicu gdje postoji visoki rizik od nacionalizma, rasizma i izgreda, predsjednik šalje krivu poruku. Ja silno volim i cijenim našu nogometnu reprezentaciju i sretan sam kad pobijedi, a vrlo rado ću doći na utakmicu kada gospodin Šuker i nogometni savez ispune ono što su i meni obećali da će učiniti. Dakle, kad srede stanje u organizaciji i da svima koji dođu na stadion bude ugodno”, rekao je predsjednik Josipović.

dnevni-list.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar