Sevilla i Dnjipro u finalu Europske lige

Sevilla i Dnjipro u finalu Europske lige

Sevilla i Dnjipro su momčadi koje ćemo 27. svibnja gledati u finalu Europske lige koje se igra u Varšavi.Španjolska je momčad suvereno stigla do još jednog finala Europske lige te je nakon dvije utakmice s ukupnim rezultatom od 5:0 ostavila Fiorentinu u polufinalu.

Iako je Dnjipro ostvario povijesni nastup svojim plasmanom u finale branitelju naslova neće biti nimalo lako. Pogledali smo što kaže statistika, ali i ona je izjednačena i finalnu utakmicu čini jako neizvjesnom, piše Goal.

Naime, Sevilla je igrala tri finala europskih kupova i sva je tri puta iz finalnih utakmica izlazila kao pobjednik. Andalužani su slavili 2006. godine u finalu Kupa Uefa u utakmici s Middlesbroughom, a godinu kasnije su obranili naslov u utakmici s Espanyolom. Posljednji trofej podignuli su prošle sezone nakon što su u finalu Europske lige svladali Benficu.

Finala europskih kupova tri su puta igrali ukrajinski klubovi, a i oni su svaki put odnijeli pobjedu. Prvi ukrajinski klub koji je zaigrao u finalu, a potom i podigao pehar je Dinamo Kijev kojemu je to uspjelo 1975. i 1986. godine. Momčad iz Kijeva je bila pobjednik Kupa pobjednika kupova, a u finalima su pobjeđivali Ferencvaroš i Atletico Madrid. Posljednja ukrajinska momčad koja je igrala u finalu, a potom i podigla pehar pobjednika je Šahtar koji je 2009. godine osvojio Kup Uefa.
Dnevnik.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar