Sevilla je apsolutni vladar Europske lige: Inter pao u sjajnom meču za šesti trofej

Sevilla je apsolutni vladar Europske lige: Inter pao u sjajnom meču za šesti trofej

Nogometaši Seville su još jednom dokazali da su apsolutni vladari Europske lige. Večeras su na RheinEnergieStadionu u Kölnu u spektakularnom meču savladali Inter rezultatom 3:2 i na taj način stigli do šestog trofeja u ovom natjecanju.

 

Inter je poveo već u petoj minuti iz prvog opasnog napada. Romelu Lukaku je pobjegao odbrani Seville, Diego Carlos ga je oborio u šesnaestercu, a arbitar Danny Makkelie je pokazao na penal. Lukaku je preuzeo odgovornost i pogodio za 1:0.

Sevilla je samo sedam minuta kasnije izjednačila. Jesus Navas je savršeno ubacio s desne strane, a Luuk De Jong zakucao glavom loptu u mrežu za 1:1.

Sevilla je preokrenula u 33. minuti, a ponovo je De Jong bio strijelac i to ponovo glavom kada je lobovao Samira Handanovića i donio preokret španskoj ekipi.

Ipak, tri minute kasnije Inter izjednačuje preko Diega Godina koji je glavom pogodio nakon ubačaja Marcela Brozovića.

Na početku drugog poluvremena obje ekipe su imale nekoliko poluprilika, a većinom su se akcije završavale nepreciznim udarcima iz daljine.

U 65. minuti iznenada se ukazala nova prilika za Lukakua kada je izašao sam pred golmana Yassinea Bounoua, ali je Belgijanac šutirao pravo u njega i upropastio veliku priliku.

U 75. minuti Sevilla je stigla do pobjede. Nakon kornera lopta je došla do Carlosa koji je atraktivno šutirao makazicama, Lukaku je želio izbiti loptu ispred svog gola, ali je zakucao u svoju mrežu za, ispostavit će se konačnih, konačnih 3:2.

Najbolju priliku za izjednačenje i odlazak u produžetke Inter je imao u 82. minuti kada je nakon velike gužve šutirao rezervista Alexis Sanchez, no Jules Kounde je izbio loptu koja je išla u gol i na taj način spasio siguran pogodak.

Sevilla se, očigledno, pretplatila na osvajanje Evropske lige. Ovo joj je bio četvrti trofej u Evropskoj ligi čime su Andalužani apsolutni rekorderi. Ranije su trofej osvajali 2006., 2007., 2014., 2015. i 2016. godine.

 

Izvor: klix.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar