SFF značajan projekt koji privlači turiste u bh. metropolu

SFF značajan projekt koji privlači turiste u bh. metropolu

Sarajevo Film Festival (SFF) jedan je od projekata koji su na listi prioriteta Federalnog ministarstva kulture i sporta iz razloga što je to značajan projekt, projekt s tradicijom i projekt koji pravi pozitivan imidž BiH u Europi i svijetu, što smatram najznačajnijim efektom Festivala – ocijenio je federalni ministar kulture i sporta Salmir Kaplan za Agenciju Fena.

On podvlači da je Federalno ministarstvo kulture i sporta, kada su u pitanju strukture BiH na svim nivoima, jedan od najznačajnijih partnera 20. Sarajevo Film Festivala (SFF).

''U BiH dominiraju negativne teme i rijetko se kad po nečemu pozitivnom naša zemlja zna, te je u tome veliki značaj Festivala. Također, SFF je magnet i za turiste i svako je svjestan da grad živi drugačije tih desetak dana, bolje i kvalitetnije '', naglasio je on.

Kaplan je mišljenja da je u BiH potrebno što više takvih pozitivnih priča koje će mijenjati imidž BiH u svijetu.

''Sigurno nećemo iskoračiti i biti ozbiljno shvaćeni u Europi i tim krugovima dok ne budemo imali pozitivan imidž. Drago mi je da je i ovo ministarstvo dio te pozitivne priče'', zaključio je federalni ministar kulture i sporta za Fenu.

FENA

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar