SINDIKAT POLICIJE: Herceg i Bevanda dezinformiraju javnost

SINDIKAT POLICIJE: Herceg i Bevanda dezinformiraju javnost

Unija samostalnih sindikata policije Federacije BiH i Savez samostalnih sindikata BiH uputili su otvoreno pismo predsjedniku Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i županijskom ministru unutarnjih poslova u kojemu, među ostalim, Unija demantira navode da su policajci u HNŽ-u među najplaćenijim policijskim službenicima u Federaciji BiH.

Kako se navodi u pismu, predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg i županijski ministar unutarnjih poslova Slađan Bevanda u medijskim su istupima, u kojima su komentirali nedavnu prosvjednu šetnju Sindikata policije u HNŽ-u, iznijeli niz neprovjerenih tvrdnji i time krivo informirali javnost.

“Interesantno je da kao uspjeh ističete nabavku opreme, radnih uniformi, motornih vozila, naoružanja te plaćanje noćnog rada i rada u dane praznika, iako se radi o obavezama koje su Vam kao poslodavcu utvrđene u zakonu. I dok policijske agencije u državi i regiji nabavljaju najsofisticiraniju opremu u cilju što uspješnije borbe protiv svih oblika narastajućeg kriminala, vi kao uspjeh ističete nabavku uniformi ili motornih vozila, iz čega se može prepoznati vaše potpuno nepoznavanje složenosti i kompleksnosti policijskih poslova”, navode iz Unije samostalnih sindikata policije FBiH.

Što se tiče primanja policijskih službenika, iz Unije navode kako se uvidom u zakonska rješenja i akte drugih županija u Federaciji BiH, jednostavno može vidjeti da policajci u HNŽ-u nisu najplaćeniji policijski službenici u državi, što su u svojim medijskim istupima utvrdili Herceg i Bevanda.

Kada su u pitanju pravomoćne sudske presude, koje su bile povod prosvjedne šetnje Sindikata policije u HNŽ-u, Unija samostalnih sindikata policije FBiH smatra kako se svojim reagiranjima na zahtjeve Sindikata, da se sudske presude jednako poštuju u svim slučajevima, Herceg i Bevanda miješaju u rad pravosuđa, kao i u organizaciju i rad sindikalnih udruženja.

“Savez samostalnih sindikata BiH i Unija samostalnih sindikata policije FBiH vas i ovim putem pozivaju, da na realnim, argumentiranim i nadasve plemenitim osnovama, u duhu suvremenog demokratskog društva, ostvarite socijalni dijalog s predstavnicima Sindikata policije u HNŽ-u koji, u biti, samo artikulira narastajuće nezadovoljstvo policijskih službenika te u tako ostvarenom dijalogu iznađete obostrano zadovoljavajuća rješenja”, stoji na kraju priopćenja.

 

Dnevni list

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar