Sindikat UNSA stupa u štrajk: Od ponedjeljka nema nastave i ispita na 14 fakulteta

Sindikat UNSA stupa u štrajk: Od ponedjeljka nema nastave i ispita na 14 fakulteta

U štrajk stupaju Mašinski fakultet, Elektrotehnički fakultet, Fakultet političkih nauka, Šumarski fakultet, Pedagoški fakultet, Fakultet zdravstvenih studija, Farmaceutski fakultet, Medicinski fakultet, Akademija likovnih umjetnosti, Muzička akademija, Akademija scenskih umjetnosti, Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, Poljoprivredno-prehrambeni fakultet i Veterinarski fakultet. 

Prirodno-matematički fakultet neće se pridružiti ovom štrajku i nastavni proces će se u ovoj ustanovi odvijati normalno.

Štrajk je Vladi KS i ostalim ustanovama najavljen prije dva i po mjeseca kada je pokrenuta procedura,  kazao je Berko Zečević, predsjednik Sindikata UNSA.

Iako su Vladi KS uputili više pisama u kojima su ih pozivali na dijalog kao najbolje rješenje, Sindikat UNSA nije dobio niti jedan pisani akt iz Vlade KS, tvrdi Berković. 

Štrajk počinje u ponedjeljak 08. septembra u 08:00 sati i trajat će do uspostavljanja dijaloga sa Vladom Kantona Sarajevo i ispunjenja njihovih zahtjeva. U Odluci o stupanju u štrajk stoji kako svi članovi Sindikata UNSA trebaju biti prisutni na svojim radnim mjestima od 08 do 14 sati.

klix.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar