Sindikati osnovnog obrazovanja HNŽ-a i Vlada nastavljaju pregovore

Sindikati osnovnog obrazovanja HNŽ-a i Vlada nastavljaju pregovore

U utorak su nastavljeni razgovori između predstavnika Vlade HNŽ-a i predstavnika Sindikata osnovnog obrazovanja u HNŽ.
Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) iskazala je razumijevanje u svezi sa zahtjevom Sindikata osnovnog obrazovanja HNŽ-a oko koeficijenata za obračun plaća sukladno Zaključku Vlade iz 2018. godine kako bi se  povećanje plaća ostvarivalo kroz povećanje osnovice i koeficijenata.
Eksperti u povjerenstvu
Na sastanku predstavnika Vlade HNŽ-a i Sindikata u utorak je ponovljeno kako će vlada, čim prije, imenovati članove zajedničkog povjerenstva koje će činiti predstavnici vlade, sindikata i eksperti, a na čijem čelu će biti županijski ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta Rašid Hadžović.
– Zadaća povjerenstva bit će izrada cjelovite analize stanja u području osnovnoga obrazovanja i predlaganje konkretnih, realno mogućih i održivih rješenja, ne samo za koeficijente za obračun plaća, nego i za cjelokupno stanje u osnovnom obrazovanju HNŽ-a – priopćeno je iz Vlade HNŽ-a nakon sastanka.
Poboljšati uvjete
Sudionici razgovora složili su se kako je potrebno u što kraćem roku u postupak uputiti i Zakon o osnovnom odgoju i obrazovanju.
Predstavnici sindikata iskazali su razumijevanje za aktivnosti koje Vlada HNŽ-a čini kako bi se poboljšala kvaliteta uvjeta obrazovanja i materijalni položaj prosvjetnih djelatnika u HNŽ-u.
Na sastanku su sudjelovali predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg i resorni ministar Rašid Hadžović, te predsjednici sindikata uposlenih u osnovno obrazovanju u HNŽ-u Slavko Lauš i Omer Tipura.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar