Sindikati zdravstvenih djelatnika HNŽ-a dobili još jednu pravnu bitku

Sindikati zdravstvenih djelatnika HNŽ-a dobili još jednu pravnu bitku

Stigla je još jedna sudska presuda u korist sindikata zdravstvenih djelatnika u HNŽ-u, čime su zapravo otklonjene sve pravne zavrzlame koje je proizvelo ministarstvo Gorana Opsenice kako već davno ne bi pristupilo pregovorima.

Podsjetimo, ministarstvo se direktno miješalo u to tko će biti član pregovaračkog tima zdravstvenih djelatnika, koji će s Vladinim usuglašavati kolektivni ugovor, tako što je odbijalo da Dalibor Vuković bude član istoga. Iz Federacije su im jasno poručili da oni neće imenovati pregovarački tim zdravstva HNŽ-a, niti se u to miješati, a stigla je i nova sudska presuda povodom koje su sindikati održali izvanrednu konferenciju za tisak.

“Sazvali smo konferenciju za tisak kako bismo obavijestili javnost da je Općinski sud u Mostaru odbacio privremenu mjeru zabrane koju je podnijela i predložila sudu Vlada HNŽ-a”, kazao je ispred sindikata SKB-a Ivica Anić.

Istaknuo je da su u više navrata govorili da vjeruju sudstvu, što se po drugi puta jasno potvrdilo i na sudu.

“U kontekstu dobre vjere danas sam uputio pozive za pregovaranjem dva pregovaračka tima, a sukladno našem potpisanom protokolu I zajedničkoj izjavi koju smo imali nakon nedavnog sastanka”, kazao je Anić. Istaknuo je da više nema ničega što bi moglo osporavati početak pregovora, te da očekuju da u ponedjeljak za stol konačno sjednu oba pregovaračka tima i zajedno se potpiše kolektivni ugovor.

Vuković je kazao da je ovo još jedan totalni fijasko Vlade HNŽ-a.

“Po drugi puta Općinski sud odbija zahtjev za privremenom mjerom zabrane provođenja štrajka. Sramotni su potezi Vlade, resornog ministra zdravstva i pravnog tima sektora rada na čelu sa Vujicom”, istaknuo je dodavši da svi oni cijelo vrijeme rade suprotno interesima sindikata, napadaju sindikat, šalju ga na sud.

 

/Izvor: Hercegovina.info/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar