SIP BiH: Veliki broj biračkih mjesta otvoren sa zakašnjenjem: Zaboravljen ključ, nestalo struje…

SIP BiH: Veliki broj biračkih mjesta otvoren sa zakašnjenjem: Zaboravljen ključ, nestalo struje…

Pojedina biračka mjesta u BiH nisu otvorena točno u 7:00 sati, a razlozi su identični kao što je uobičajeno i dosad bilo na svim izborima koji su održani u BiH priopćeno je iz Središnjeg izbornog povjerenstva BiH (SIP).

Kašnjenje u otvaranju biračkog mjesta 15 do 30 minuta zabilježeno je u Velikoj Kladuši na četiri biračka mjesta, Cazinu sedam, Bihaću 15, Gradiški osam i Brčkom sedam. U priopćenju SIP-a se navodi da je u Banja Luci kašnjenje bilo na oko 100 biračkih mjesta 10-15 minuta iz tehničkih razloga i u međuvremenu je sve riješeno.

Kašnjenja su zabilježena i u Prnjavoru, Brodu, Odžaku, Vukosavlju, Centar Sarajevo na jednom biračkom mjestu. ”Razlozi za kašnjenje su: nisu na vrijeme izvršene pripreme za otvaranje biračkog mjesta; član nije došao zbog bolesti, pozvan je drugi član; KDZ policijski pregled biračkog mjesta u Tešnju; nisu imali ključ; kašnjenje članova biračkog odbora; nije bilo struje; ponovno prebrojavanje glasačkih listića na zahtjev promatrača; nazočnost promatrača iz istih subjekata u isto vrijeme”, navedeno je iz SIP-a BiH. Za Opće izbore ukupno je formirano 5.794 biračkih mjesta (neka biračka mjesta su pridružena) i 314 mobilnih timova. SIP BiH će odaziv birača do 11:00 sati priopćiti na press konferenciji u 12:00 sati.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar