Agencija za istrage i zaštitu u Upravi za neizravno oporezivanje

Agencija za istrage i zaštitu u Upravi za neizravno oporezivanje

U Banjoj Luci pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uzimaju na uvid dokumentaciju iz prostorija Uprave za neizravno oporezivanje BiH. Ova informacija potvrđena je za “Avaz”.

“Mogu vam potvrditi da su naši službenici u prostorijama Uprave i postupaju po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, pod nadzorom postupajućeg tužitelja Tužiteljstva BiH. U pitanju je naredba koja se odnosi na privremeno oduzimanje dokumentacije iz prostorija Uprave za neizravno oporezivanje. Nije u pitanju nikakav pretres prostorija Uprave, niti je nikakva akcija u pitanju, već je klasično postupanje po naredbi Suda za privremeno oduzimanje dokumentacije”, potvrdila je glasnogovornica SIPA-e Jelena Miovčić.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH radi u skladu sa zakonom i u ovom slučaju postupa po uputama Tužiteljstva i Suda BiH, kazao je za portal “Avaza” Miro Džakula, direktor UNIO BiH na upit da prokomentira današnju posjetu istražitelja SIPA-e. On nije želio otkriti više detalja o današnjoj akciji a u trenutku razgovora bio je na putu ka Banja Luci.

“Vrijeme će pokazati sve, vrijeme je najbolji sudac. Imate anonimnih prijava, pa neka se provjeri sve. I mi to želimo. Ali, znate, kad oduzmete nekome cigareta u vrijednosti milijun eura onda očekujte svašta. Umjesto da pišu koliko je Uprava zaplijenila cigareta i prihoda uprihodovala, oni se bave nekim trećerazrednim informacijama”, dodaje Džakula.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing