SIPA uhitila braću Ivanković Lijanović i ministra Bahilja

SIPA uhitila braću Ivanković Lijanović i ministra Bahilja

U tijeku je velika akcija pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA na lokalitetu Širokog Brijega, ali i još 14 drugih lokacija, javila je Federalna televizja (FTV).

Meta uhićenja su braća Lijanović, a "Avaz" doznaje da je već uhićen federalni ministar poljoprivrede,vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović, kao i njegov brat.

Predsjednik stranke Radom za boljitak Mladen Ivanković Lijanović potvrdio je za "Avaz" da je uhićen njegov brat Jerko Ivanković Lijanović, inače federalni dopremije, ali je na iznenađenje novinara "Avaza" potvrdio da je upravo i on uhićen: – Evo i mene uhitilo, upravo me SIPA uhićuje, kazao je Mladen Ivanković – nakon čega je prekinuta telefonska veza.

Među uhićenima je i Milorad Bahilj, ministar trgovine u Vladi Federacije BiH i član stranke Radom za boljitak.

Iz Tužilaštva BiH su potvrdili da akcijom u borbi protiv organiziranog kriminala rukovodi tužitelj Tužilaštva BiH, iz Operativnog stožera akcije, a u aktivnostima na terenu sudjeluje više stotina policijskih radnika SIPA i UIO BiH. O svim aktivnostima direktno se informira i glavni tužitelj Tužilaštva BiH, obzirom da se radi o jednom od najsloženijih predmeta organiziranog kriminala u postdejtonskoj BiH.

Radi se između ostalog, o poreznim i carinskim utajama u iznosima od više milijuna KM, koje su počinjene s osnivanjem i kasnijim fiktivnim gašenjem poduzeća, s ostavljenim velikim dugom za porez. Navedena poduzeća su se bavila uvozom, proizvodnjom i preradom mesa i mesnih prerađevina.  

Za navedene višemilijunske iznose je oštećen proračun BiH te na taj način i svi građani naše zemlje. Aktivnosti se provode na ukupno 14 lokacija u gradovima širom Bosne i Hercegovine, a bit će realizirano uhićenje 10-tak osumnjičenih osoba te pretresi u tri poduzeća.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar