SIPA uhitila Zdravka Mamića

SIPA uhitila Zdravka Mamića

Bjegunac od hrvatskog pravosuđa, bivši čelnik i sadašnji savjetnik GNK Dinama  Zdravko Mamić, uhićen je na području Međugorja, potvrđeno je za Bljesak.info iz SIPA-e. Poručeno nam je kako za sada nema detalja oko uhićenja, ali da će Mamić biti predan Sudu BiH.

Hrvatski ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković je nakon neformalnog susreta s kolegom iz BiH Josipom Grubešom rekao kako je procedura oko izručenja Zdravka Mamića u tijeku, a konačnu odluku o tome hoće li se ona ostvariti donijet će sud Bosne i Hercegovine “Mi se danas nismo susreli isključivo radi predmeta koji javnost najviše zanima, a to je izručenje Zdravka Mamića, ali ono definitivno potpada pod ovaj sporazum”, istaknuo je hrvatski ministar. Naglasio je kako ta procedura ide svojim tijekom i kako je Bosna i Hercegovina zaprimila tjeralicu.

“Nakon što ministarstvo pravosuđa primi svu dokumentaciju suda mi ćemo postaviti zahtjev za izručenjem koji ćemo poslati ministarstvu pravosuđa BiH, a nakon toga odluku o izručenju ili neizručenju donosi sud BiH, a mi kao ministarstva tu nemamo ingerencija”, zaključio je Bošnjaković. Podsjećamo, Županijski sud u Osijeku, koji je Mamića prvostupanjskom presudom osudio na šest i pol godina zatvorske kazne, raspisao je domaću i međunarodnu tjeralicu te izdao poseban nalog za njegovo uhićenje na području zemalja Europske unije.

Dan uoči izricanja presude Zdravko Mamić je prešao na područje Bosne i Hercegovine.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar