Širokobriježanin Gilja i dalje na čelu EP HZ HB, a iz najvećeg proizovodnog pogona, HE Rama, nigdje nikoga

Širokobriježanin Gilja i dalje na čelu EP HZ HB, a iz najvećeg proizovodnog pogona, HE Rama, nigdje nikoga

Marinko Gilja ostaje i dalje na čelu EP HZ HB, a članovi Nadzornog odbora su  Božo Perić, Zoran Buntić, Karmela Miletić, Ivo Vincetić, Ivica Krivić i Alija Fitozović. Iz Rame gdje je smješten najveći ili pogon koji proizvodi sam oko polovice električne energije EP HZ ZB nema nikoga. To sasvim dovoljno govori o odnosu spram općini Prozor-Rama i njezinu stanovništvu. 

Vlada FBiH ovlastila je premijera Fadila Novalića da, na prijedlog Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, donosi podzakonske akte iz nadležnosti ovog ministarstva, do imenovanja federalnog ministra obrazovanja i znanosti. Također, ovlastila je sekretara Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke Aldena Kajtaza za potpisivanje akata i čuvanje i upotrebu pečata ovog ministarstva, počevši od 23. siječnja 2020., pa do imenovanja federalnog ministra.

Vlada FBiH je Nadzornom odboru JP Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar dala prethodnu suglasnost za imenovanje Marinka Gilje za generalnog direktora – člana Uprave ovog društva, na razdoblje od četiri godine. Isto tako, dala je i prethodnu suglasnost i na prijedlog za imenovanje Bože Perića, Zorana Buntića, Karmele Miletić, Ive Vincetića, Ivice Krivića i Alije Fitozovića za članove Nadzornog odbora JP Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar, uime državnog kapitala, na razdoblje od četiri godine.

Nakon što je utvrdila opće i posebne kriterije, Federalna vlada je donijela Odluku o raspisivanju javnih konkursa za izbor i nominiranje četiri člana Nadzornog odbora Energoinvesta d.d. Sarajevo, kao i dva člana Nadzornog odbora privrednog društva BNT-TMiH d.d. Novi Travnik.

Za punomoćnike koji će je zastupati na skupštinama privrednih društava Federalna vlada danas je ovlastila Kenana Osmanagića (JP Hrvatska pošta d.o.o. Mostar), Renatu Škrobo (JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar) i Gorana Buhaća (Sarajevoputevi d.d. Sarajevo).

Za članove Upravnog odbora Agencije za vodno područje Jadranskog mora Mostar imenovani su Edin Perenda (predsjednik), Ozana Bulić, Mustafa Nezirić, Ivan Bešlić i Dragan Meter (članovi).

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar