SJEST ĆE NAKON PET MJESECI: Zakazali sedmu sjednicu, a nisu završili ni šestu

SJEST ĆE NAKON PET MJESECI: Zakazali sedmu sjednicu, a nisu završili ni šestu

Nakon pet mjeseci zakazana je sjednica Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije. Na dnevnom redu sedme redovite sjednice naći će se po skraćenom postupku Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o materijalnoj potpori obiteljima s djecom HNŽ te Prijedlog Zakona o dopuni Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji u HNŽ.

Osim toga, zastupnici koji su skoro zaboravili kako izgleda zasjedanje, raspravljat će o Prijedlogu Odluke o davanju suglasnosti na Prijedlog izmjena i dopuna Prostornog plana Grada Čapljina, Prijedlogu Odluke o davanju suglasnosti na izmjene i dopune Pravila Narodne knjižnice HNŽ, te o Prijedlogu Odluke o davanju suglasnosti na Statut Zavoda za javno zdravstvo HNŽ.

Izmjenama statuta spomenutog Zavoda, kako je navedeno, usklađuje se organizacija i poslovanje Zavoda za javno zdravstvo HNK sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti i propisima donesenim na temelju ovog zakona.

Zanimljivo je da sjednica održana 27. travnja u biti nije ni završena kada se vodila polemika oko toga treba li s dnevnog reda skinuti točku o Financijskom planu županijskog Zavoda zdravstvenog osiguranja.

Budući da je tadašnjoj vršiteljici dužnosti direktorice Zavoda Ani Vidačak istekao mandat, zastupnik HDZ-a 1990 Ivan Odak tražio je da izvješće predstavi predsjednica Upravnog odbora ili da se točka briše iz dnevnog reda. Kako točka nije skinuta s dnevnog reda, rečeno je kako će se izvješće razmatrati za nekoliko dana, ali se to nikada nije dogodilo.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar