ŠK "RAMA" najuspiješniji na prvenstvu ŠS HERCEG – BOSNE

U hotelu "Tisa" u Busovači 11. i 12. travnja 2014. godine održano je 13. kadetsko i 16. juniorsko prvenstvo Šahovskog saveza Herceg – Bosne. Na prvenstvu je nastupilo 14 kadetkinja, 53 kadeta, 1 juniorka i 4 juniora iz 12 klubova.

 

Igralo se po Bergerovom ili švicarskom sustavu uparivanja, ovisno o broju natjecatelja u skupini. Tempo igre bio je 30 minuta po igraču. Tri najuspješnija igrača u svim dobnim skupinama stekla su pravo sudjelovanja na državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine koje će se održati u Tuzli od 08. do 11. svibnja 2014. godine.

 

Najuspješniji klub na prvenstvu bio je ŠK"RAMA" koji je nastupio s 8 natjecatelja i osvojio 4 zlatne i 1 srebrenu medalju. Zlatne medalje u svojoj skupini, četvrti put uzastopno, osvojile su sestre Marić, Sanja, Sara i Mia. Zlato je također osvojio i Stipo Dragić, kojemu je ovo bilo prvo kadetsko prvenstvo. Srebrenu medalju osvojio je Luka Marušić, dok su Vjekoslav Drežnjak, Lovro i Petar Anđelić osvojili četvrto mjesto u svojoj skupini.

 

Naše najuspješnije kadetkinje i kadete očekuje (12) KUP natjecanje za žene koje će se održati 03. i 04. svibanja tekuće godine u Neumu, a potom kadetsko prvenstvo B i H u Tuzli.

Piše: Tihomir Marić

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar