SKANDAL U KRAGUJEVCU: Štićenicima staračkog doma davali lijek za stoku

SKANDAL U KRAGUJEVCU: Štićenicima staračkog doma davali lijek za stoku

Direktor Zavoda za smještaj odraslih lica “Male pčelice” u Kragujevcu Vladica Stanojević uhapšen je zbog sumnje da je naredio da u liječenju štićenika ove ustanove bude korišten lijek za stoku.

 

Uhapšena je i doktorka ove ustanove koja je nesavjesno liječila stare.

Nakon što se u ovom staračkom domu pojavila šuga, a mnogi štićenici oboljeli od te zaraze, Stanojević je pokušao to da prikrije tako što je doktorki Zavoda naredio da oboljele liječi lijekom “medimectin”, namijenjenom za stoku, kao što su goveda, ovce i svinje, javio je “Blic”.

Prema uputstvima ovog lijeka, on se daje kod pojave vaški, šuge, problema sa plućima i slično kod stoke, ali nikako ljudima jer je opasan po zdravlje čovjeka.

Policija je dobila prijavu o ovom krivičnom djelu i ubrzo potom uhapsila Stanojevića.

MUP: UHAPŠENO 14 LICA ZBOG MALVERZACIJA U ZAVODU “MALE PČELICE”

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je uhapšeno 14 lica osumnjičenih da su vršila različita krivična djela i malverzacije u vezi sa Zavodom za smještaj odraslih lica “Male pčelice” iz Kragujevca.

Uhapšeno je lice čiji su inicijali V.S. (48), koje je odgovorno lice Zavoda, zbog sumnje da je zaposlenima naredio da za liječenje bolesti šuge korisnicima ovog smještaja daju lijekove namijenjene životinjama, čime je doveo u opasnost njihov život i zdravlje.

U saopštenju se dodaje da je V.S. osumnjičen da je izvršio krivična djela trgovina uticajem, zloupotreba službenog položaja i primanje mita.

Uhapšena su i lica čiji su inicijali V.Ć, V.D, T.P, I.P, S.J, R.P, M.V, V.K, D.R, G.Đ, M.S, Ž.D. i S.M, osumnjičena za različite malverzacije u vezi sa Zavodom.

Hapšenja su izvršili pripadnici MUP-a, u saradnji sa Bezbjednosno-informativnom agencijom /BIA/ i Višim javnim tužilaštvom u Kraljevu.

U saopštenju se navodi, između ostalog, da je osumnjičenima V.S, R.P, V.K, i S.J. određeno zadržavanje do 48 časova i da će oni, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su ostali osumnjičeni, uz krivične prijave, privedeni nadležnom tužilaštvu.

 

Autor: Goran Sivački

Izvor: Mondo.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar