SKANDALOZNO: Jurišić i Jakić na Sabor Mladeži HSP-a BiH doveli stotinjak muslimana, Željinih navijač

SKANDALOZNO: Jurišić i Jakić na Sabor Mladeži HSP-a BiH doveli stotinjak muslimana, Željinih navijač

MOSTAR – Sinoć je u Mostaru održana sjednica Izvršnoga odbora Podružnice Grad Mostar Sjever HSP BiH. Na sjednici se vodila rasprava o stanju u stranci, a u sklopu toga i o odnosu ove podružnice prema predstojećem Saboru HSP-a BiH. Nakon dulje rasprave u kojoj su sudjelovali gotovo svi nazočni jednoglasno je donesena odluka da se temeljem Statuta Članka 52. sazove Izvanredni Sabor HSP BiH.
Kao razlogom za sazivanje Izvanrednoga sabora HSP BiH između ostaloga u obrazloženju su date sljedeće činjenice nabrojane ovim redom:
Zato što je predsjednik stranke zajedno s Vinkom Jakićem na Sabor Mladeži HSP-a BiH doveo stotinjak muslimana, najvjerojatnije ”Željinih” navijača koji su kao navodni sabornici bojkotirali hrvatsku himnu i otvoreno sabornicima Hrvatima prijetili na nacionalnom temelju. Na ovaj način se šalje jasna slika kako je ovaj dvojac spreman na sve radnje kako bi lažno predstavljali stanje stvari i kako su spremni manipulirati svim i svačim za neku svoju osobnu korist i promociju.
Zato što je predsjednik stranke sam uz pomoć Vinka Jakića odlučivao o tomu s kim će HSP BiH koalirati na izborima 2014. godine i sam je donosio odluke kako će se zvati ta koalicija što je nedopustivo i protu statutarno je.
Zato što predsjednik stranke nije održao ni jednu sjednicu Središnjega izbornoga stožera HSP BiH za prošle izbore 2014. godine nego je ponovno protustatutarno sam donosio odluke u cijelome izbornome procesu.
Zato što je predsjednik stranke iznudio sjednicu Predsjedništva HSP BiH koja je održana bez kvoruma na jednome mjestu nego telefonski, a u svrhu davanja potpore Draganu Čoviću za Hrvatskoga člana Predsjedništva BiH. Bitno je napomenuti kako do početka izbora nije došlo do službenoga javnoga kontakta s HDZ-om BiH nego je potpora dana na način našega dozivanja njih, a oni su nas ignorirali i nisu bili spremni javno pružiti ni ruku ili kazati hvala što je poražavajuće i nedopustivo za jednu stranku i što upućuje jedino na to da je potpora Čoviću dana isključivo zbog osobnih interesa predsjednika.
Zbog katastrofalnoga izbornoga rezultata HSP-a BiH, nakon razdoblja gdje je praktično bio u vlasti na raznim razinama od 2006. godine te poražavajućega rezultata u Županiji Zapadno-hercegovačkoj na listi koju je nosio predsjednik stranke gdje prvi put u povijesti kandidat HSP BiH nije uspio ući u Sabor Federacije BiH.
Zbog toga što je očita namjera predsjednika i dalje koristiti ovlasti predsjednika i nakon izbora i tako vladati strankom na način podmićivanja i kupovanja ljudi i prebacivanja krivnje na niže ustroje što onemogućuje istinske demokratske procese revitaliziranja HSP-a BiH i zauzimanja mjesta na hrvatskoj bh. političkoj pozornici koje mu i pripada.
Držimo kako su ovo, kao i sve ostalo, dostatni razlozi za održavanjem Izvanrednoga sabora HSP-a BiH temeljem Članka 52. te molimo Glavni stan izjasniti se o navedenome, navodi se u priopćenju HSP-a BiH.
dnevno.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar