Skandalozno: Respiratori ne posjeduju ni minimum karakteristika za tretman pacijenata

Skandalozno: Respiratori ne posjeduju ni minimum karakteristika za tretman pacijenata

Svi respiratori u predmetu su locirani, evidentirani i izvršeno je stručno vještačenje. U nalazu vještaka utvrđeno je da nabavljeni respiratori, ne posjeduju ni minimum potrebnih bitnih karakteristika za adekvatan tretman pacijenata u jedinicama intenzivne njege, među koje spadaju pacijenti oboljeli od COVID-19, naveli su iz Tužiteljstva BiH.

“Nije preporučeno korištenje ovih respiratora u jedinicama intenzivne njege . Tim tužitelja Tužiteljstva BiH, od početka rada na predmetu, 04.05. ove godine, kada je tužiteljstvo preuzelo predmet, poduzeo je cijeli niz potrebnih radnji, na utvrđivanju svih okolnosti ove nabavke i intenzivan rad se svakodnevno nastavlja.

Putem instituta Međunarodne pravne pomoći, pribavljeni su i pribavljaju se svi potrebni podaci i informacije o predmetnoj nabavci, vrše se vještačenja i pregledi dokumentacije i tužiteljski tim je u svakodnevnom i stalnom kontaktu sa policijskim i sigurnosnim agencijama, sa kojima radi na predmetu. Tužiteljstvo BiH o provedenim aktivnostima će blagovremeno i točno informirati javnost”, navodi se u priopćenju Tužilaštva BiH.

 

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar