Ski centar ‘Raduša’ otvara se ovog vikenda

Ski centar ‘Raduša’ otvara se ovog vikenda

Menadžment Skijaškog centra “Raduša”, općina Gornji Vakuf/Uskoplje, objavio je da snijega na ovom skijalištu ima dovoljno, te da će od subote, 27. siječnja, u funkciji biti sve staze i skijaški liftovi – potvrdio je Feni direktor Turističke zajednice SBŽ-a Miroslav Matošević.

Cijene ski karata nisu se mijenjale u odnosu na prošlu godinu, pa tako cijena dnevne ski karte za odrasle iznosi 25 KM, a 20 KM za djecu, dok je za najmlađe skijaše i početnike, u okviru baby ski lifta, osigurano besplatno skijanje tijekom cijele zimske sezone.

Na raspolaganju skijašima je i škola skijanja, kao i mogućnost iznajmljivanja skijaške opreme, dok je put do ski centra, prohodan uz redovno održavanje.

– Skijaški centar Raduša jedan je od najboljih skijaških centara u BiH, s kojeg se pruža nezaboravan panoramski pogled. Staze opslužuje sistem od pet žičara, a izdvaja se dvosjed Jezero, koji sa dužinom od 1800 metara spada u jedan od najdužih u BiH – kazao je Matošević.

Devet kilometara uređenih skijaških staza, svih težina, nalazi se na nadmorskoj visini od 1295 do 1778 metara.

Na planini je smješten motel, udaljen 50 metara od početnog ski lifta, koji raspolaže sa 11 komfornih soba i restoranom, s bogatom gastronomskom ponudom.

Na završnoj točki ski lifta, na visini od 1720 metara nadmorske visine, smješten je drugi restoran, sa caffe barom i terasom za sunčanje.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar