Skupština HNŽ: Umanjena sredstva za sanaciju šteta na zgradama HDZ BiH i SDA

Skupština HNŽ: Umanjena sredstva za sanaciju šteta na zgradama HDZ BiH i SDA

Skupština Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) usvojila je na današnjoj sjednici u Mostaru Rebalans proračuna za 2014. godinu u iznosu od oko 193 milijuna maraka te Odluku o privremenom financiranju za prvo tromjesečje 2015. u iznosu od 44,5 milijuna maraka.

Ministar financija HNŽ-a Samir Hadžihusejnović izjavio je kako je Rebalans usvojen uz amandman da će se umanjiti prihodovna strana za oko pola milijuna maraka za sanaciju štete na objektima SDA i HDZ-a, s tim što će se, kako je kazao, povećati dijelom zbog povrata sredstava na početne pozicije za Hrvatsko narodno kazalište i Narodno pozorište Mostar te dijelom za rad omladinskih udruga unutar nogometnih sportskih klubova.

''Tako će ta prihodovna strana biti umanjena za negdje oko 370 tisuća maraka'', kazao je ministar Hadžihusejnović.

''Ovo je prvi put u ove četiri godine kako mi radimo da je prihodovna strana Proračuna povećana i to je dobro jer povećani su prihodi od neizravnih h poreza, a također tu su i određena sredstva po zakonu o vodama'', kazao je Hadžihusejinović.

Na današnjoj sjednici usvojena je i Odluka o privremenom financiranju za prvo tromjesečje 2015. godine u iznosu od 44,5 milijuna maraka, ali po riječima ministra Hadžihusejnovića, očekuje se kako će proračun za 2015. godinu biti usvojen u siječnju 2015.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar