Slavila metar prije cilja i ostala bez brončane medalje na SP-u

Slavila metar prije cilja i ostala bez brončane medalje na SP-u

Pripremaš se dvije godine za Svjetsko prvenstvo, dođeš na metar od cilja, podigneš ruke i već vrtiš film kako primaš medalju pa izgubiš zbog preranog slavlja. Upravo se to dogodilo Amerikanki Molly Huddle (30) na 10.000 metara.

Kenijka Vivian Cheruiyot osvojila je zlato ispred Etiopljanke Gelete Burke. Molly Huddle imala je broncu oko vrata. Amerikanka je bila ispred sunarodnjakinje Emily Infeld. Nekoliko koraka ispred ciljne ravnine počela je slaviti. 
Emily je to iskoristila i uzela joj broncu ispred nosa. 
 


 

– Emily je ušla s unutarnje strane, a ja sam malo usporila. To joj je dalo šansu za nevjerojatan trenutak u karijeri. Frustrirana sam jer mi je medalja bila već oko vrata. U tom posljednjem koraku napravila sam pogrešku, previše sam usporila i Emily je to iskoristila. Teško ću ovo preboljeti – rekla je Molly Huddle za Universal Sport.

Amerikanka je shvatila što je napravila nekoliko trenutaka nakon što je prošla kroz ciljnu ravninu. Odmah je do nje došla Emily Infeld koja joj je "ukrala" medalju te je pokušala utješiti sunarodnjakinju. Nije išlo. Potekle su i suze na stazi.
– Samo sam trčala ravno. Malo mi je krivo jer sam vidjela da Molly usporava. Mislim da nije znala koliko sam joj blizu. Naravno da sam oduševljena, osvojila sam medalju, ali žao mi je kolegice iz reprezentacije – rekla je Emily.
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar