Na slobodi šestorka osuđena za terorizam

Na slobodi šestorka osuđena za terorizam

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić smatra da je Sud BiH napravio propust, te da je Mešiću ostavljena mogućnost da smišlja način kako da izbjegne kaznu.

Šestorica terorista koje je Sud BiH s Enesom Mešićem pravomoćno osudio na zatvorske kazne zbog ratovanja i pripadnosti terorističkoj organizaciji “Islamska država” još se nalaze na slobodi jer im nije određen pritvor i ne stižu im pozivi za izdržavanje kazni, piše današnji “Glas Srpske”. Sugovornik ovog lista blizak Sudu BiH kaže da pritvor nije određen nikome od njih, kao ni Mešiću koji je ovaj tjedan uhićen prilikom pokušaja ilegalnog prelaska granice BiH sa Srbijom na putu ka ponovnom odlasku u Siriju, i da su na slobodi usprkos opasnosti.

“U Sudu BiH su o posljedicama svojih odluka počeli da razmišljaju tek kada je uhićen Mešić prilikom činjenja istog kaznenog djela za koje je već osuđen na tri godine zatvora. Zato će ovih dana svi iz ove grupe dobiti pozive za izdržavanje zatvorskih kazni, a tko zna kada bi to bilo urađeno da se nije dogodilo ovo sa Mešićem”, navodi sugovornik banjalučkih novina.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić smatra da je Sud BiH napravio propust, te da je Mešiću ostavljena mogućnost da smišlja način kako da izbjegne kaznu. Glasnogovornik Suda BiH Aida Delić—Volaš rekla je da su Mešiću i ostalima izrečene mjere zabrane uz privremeno oduzimanje putnih isprava, te da je ovim mjerama ostvarena svrha. Mešić, Adem Karamuja, Ibro Delić, Mirza Kapić, Jasmin Jašarević, Salko Imamović i Samir Hadžalić pravosnažno su osuđeni 7. travnja kazneno djelo organiziranje terorističke grupe u vezi s kaznenim djelom terorizam.

Bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar