Slovenija: Otkazana nastava u 270 škola i vrtića

Slovenija: Otkazana nastava u 270 škola i vrtića

U Sloveniji je u petak zbog očekivanih vremenskih neprilika i obilnih snježnih padavina obustavljena nastava u 270 škola i vrtića.

Takva je odluka donesena zbog sigurnosti djece iako se za sada nisu ostvarile prognoze meteorologa o rekordnim snježnim padavinama.

"Mislim da smo se pravilno odlučili, jer je sigurnost djece najvažnija i ne bismo željeli da prilikom prijevoza dođe do bilo koje nesreće", rekla je za Slovensku televiziju ministrica za obrazovanje Stanka Setnikar Cankar.

Snijeg pada u južnim i jugozapadnim dijelovima zemlje, a prema prognozama ga do subote, kada se očekuje prestanak nevremena, može pasti najviše do 30 centimetara.

To je mnogo manje od rekordnih snježnih padavina koje su bile najavljene, što meteorolozi tumače premještanjem ciklone prema jugu i utjecajem anticiklone sa sjevera Europe.

Zbog jakog snijega i bure jutros su najteže prilike bile na području Postojne i Ilirske Bistrice, gdje su lokalne vlasti pozvale stanovništvo da ne napuštaju kuće, a dio potrošača ostao je i bez električne energije.
Zabilježeno je i više prometnih nesreća i zastoja zbog otklizavanja kamiona i autobusa.

Policija je u jutarnjim satima isključivala iz prometa teretna vozila na autocesti iz Ljubljane prema Kopru, te na dijelu autoceste Ljubljana – granični prijelaz Bregana/Obrežje u oba pravca.
dnevnik.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar