Slovenska vojska počela postavljati ogradu na granicu s Hrvatskom

Slovenska vojska počela postavljati ogradu na granicu s Hrvatskom

Na granici s Hrvatskom, u Velikom Obrežu blizu Harmice, nešto prije 8 sati slovenska vojska počela je postavljanje ograde koja bi trebala poslužiti kontroliranom ulasku izbjeglica u državu. Kamioni s ogradom stigli su i u Dobovu.

Iako su u Brežicama, po neslužbenim informacijama, radovi trebali započeti sredinom dana, vojska je ogradu već počela postavljati. Lokalne vlasti i policijska uprava u Novom Mestu kažu da u tom smislu nisu primile nikakve informacije, a nikakve informacije nisu primljene ni za područje Zavrča. Na Zavrču je jutros mirno.

Slovenija kaže da to ne znači zatvaranje granice

Podsjetimo, slovenska vlada odlučila je u ponedjeljak da će na granici postaviti žičanu ogradu, nazivajući je “tehničkom barijerom” i objašnjavajući da to ne znači zatvaranje granice prema Hrvatskoj. Hrvatska Vlada u utorak je priopćenjem poručila kako će poduzeti sve potrebne mjere da zaštiti hrvatske državne interese i da je spremna reagirati na svaku situaciju.

Slovenija je kupila 125 kilometara žičane ograde, bit će visoka 180 cm, a za postavljanje, u kojem će pomoći policija i vojska, trebat će im barem 10 dana. Slovenci navode i da će ogradu financirati Europska unija. STA prenosi da je oko 1 sat ujutro u Dobovu pristigao vlak s 1067 izbjeglica a oko osam ujutro trebao bi stići sljedeći vlak s oko tisuću ljudi.

telegram.hr

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar