Slučaj Emanuele Orlandi i dalje ostaje misterij

Slučaj Emanuele Orlandi i dalje ostaje misterij

Nakon što su završene aktivnosti na vatikanskom groblju Campo Santo Teutonico gdje su 11. srpnja otvorene dvije grobnice u potrazi za tijelom nestale djevojčice Emanuele Orlandi ovaj slučaj i dalje ostaje veliki misterij.

Kako je izvijestio Tiskovni ured Svete Stolice, u dvije grobnice za koje je stigla anonimna dojava da moguće kriju tijelo 15-godišnjakinje, kćerke nekadašnjeg vatikanskog službenika nestale 22. lipnja 1983. na putu od Vatikana prema glazbenoj školi koju je pohađala, nije pronađeno ništa: niti ostatci ljudskih tijela, niti tragovi lijesa, niti urna s pepelom.

Cijeli proces otvaranja grobnica izvršen je u nazočnosti stručnjaka, pripadnika Emanueline obitelji, vatikanske žandarmerije te su primijenjeni najmoderniji tehnički standardi. Time je i Sveta Stolica još jednom pokazala kako joj je stalo do razrješenja ovoga slučaja te otkrivanja eventualne umiješanosti „iznutra“ kada je riječ o nestanku 15-godišnjakinje.

Podsjećanja radi, obitelj Orlandi dobila je anonimnu dojavu kako se tijelo Emanuele nalazi u Teutonskom groblju i to u grobnici na kojoj je kip anđela koji drži list u ruci na kojem na latinskom piše: Requiescat in pace odnosno Počivaj u miru. Navodno je uz fotografiju spomenute grobnice u pismu bila i poruka: „Tražite gdje anđeo pokazuje.“ Budući da se uz tu nalazi još jedna grobnica nadležne službe su donijele odluku o otvaranju obje.

Spomenute dvije grobnice s anđelima pripadale su dvjema princezama: Sophie von Hohenlohe i Carlotti Federici di Mecklemburgo. No, budući da nisu pronađeni nikakvi ostatci ljudskih kostiju postavlja se pitanje što je s tijelima princeza? Prema još uvijek neslužbenim informacijama njihove kosti su najvjerojatnije izmještene tijekom radova na Zavodu Campo Santo Teutonico 60-ih i 70-ih godina prošloga stoljeća na čije zidine su naslonjene spomenute grobnice.

Bilo kako bilo misterij zvan nestanak Emanuele Orlandi i dalje ostaje prisutan te će vjerojatno i u narednom razdoblju puniti stupce prije svega talijanskih medija. No, ostaje nada da će se slučaj čim prije riješiti najviše zbog obitelji nestale djevojke koja sigurno zaslužuje znati istinu.

KT

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar