Snažne riječi Denzela Washingtona nakon „Oscar šamara“

Snažne riječi Denzela Washingtona nakon „Oscar šamara“

Kada se posljednjih dana pregledavaju vijesti, nemoguće je izbjeći napise o „šamaru“ na dodjeli Oscara 28. ožujka. No, kako kao vjernik to promatrati?!

Naime, brojni mediji prenijeli su vijest da je glumac Will Smith usred prijenosa uživo udario voditelja ovogodišnje dodjele Oscara. U zadnjem satu dodjele nagrade glumac i komičar Chris Rock našalio se na račun obrijane glave supruge Willa Smitha Jade Pinkett Smith kazavši kako bi trebala glumiti u filmu G. I. Jane. Smith se nakon toga popeo na pozornicu i ošamario voditelja te „svijet ostavio u nevjerici“…

Kada je riječ o tumačenju ovoga čina, neki drže kako je s pravom branio čast svoje supruge rekavši da je Rock otišao predaleko ismijavajući osobu koja pati od alopecije. Drugi su se pak pitali je li cijela stvar izrežirana, a treći su bili zgroženi Smithovim nasilnim odgovorom na bezosjećajnu šalu.

Ipak, od svih mišljenja koja se brzo formiraju, postoji jedan glas koji je imao puno smisla, a došao je od holivudske legende Denzela Washingtona… Dok je nešto poslije Smith primao nagradu za najboljeg glumca za film Kralj Richard, ispričao se kolegama, ali i Rocku. Tada je otkrio kako mu se nakon incidenta obratio upravo Denzel s jednom važnom porukom: „Na svom vrhuncu budi oprezan, tada đavao dolazi po tebe“, prenosi Aleteia.

Ovaj je glumac i inače praktični vjernik te nerijetko u raznim situacijama svjedoči svoju vjeru

Ovo je kratak savjet, ali sa snažnim utjecajem. Samo zato što smo uspješni u životu, ne znači da vrag više ne djeluje. Zapravo, to bi moglo biti vrijeme kada smo u najvećem iskušenju. Ovaj sirovi trenutak u uobičajeno glamuroznoj večeri podsjeća kako holivudske zvijezde, koje neki obožavaju kao heroje, imaju svoje ranjivosti i svoje slabosti.

Incident sigurno nije nešto lijepo, pokvario je krunu Smithove karijere i, bez sumnje, pamtit će se godinama, ali ono što je najžalosnije jest broj videozapisa i memova koji su već u opticaju i koje će Smithovi mladi obožavatelji vidjeti: njihov junak javno napada drugog muškarca.

Nažalost, s velikom slavom dolazi i razina odgovornosti da se uvijek bude najboljima što se može i da se bori protiv đavla koji je neumoljiv u svojim potezima. Ali to vrijedi i za sve nas: nikada ne bismo trebali sjediti i misliti da sve imamo pod kontrolom. Moramo se budno podsjetiti i pobrinuti da u svojim krugovima utjecaja djelujemo onako kako bi Krist htio da se ponašamo.

Izvor: J.P., KT

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar