Snježne padavine stvorile probleme vozačima i pješacima

Snježne padavine stvorile probleme vozačima i pješacima

Snijeg koji je jutros počeo padati širom BiH izazvao  je velike probleme u prometu, posebno u Bosni, pa su zabilježene manje prometne nezgode.

Na magistralnom putu Prnjavor-Banjaluka, u mjestu Lišnja, i dalje je potpuno obustavljen promet zbog  nezgode koja se dogodila rano jutros kada su se sudarila dva teretna vozila, priopćeno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Nezgoda se dogodila u 4.30 sata, a s obzirom na loše vremenske uvjete i snijeg koji pada, alternativnih pravaca nema. Iz AMS upozoravaju da vozači budu strpljivi do završetka policijskog uviđaja i uklanjanja vozila sa puta.

Zbog snijega na kolovozu usporeno i otežano promatuje se u većem dijelu naše zemlje. Izdvajamo putne pravce: Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać, Cazin-Velika Kladuša, Bihać-Bosanska Krupa, Drvar-Bosansko Grahovo-Livno, Kupres-Šuica, Glamoč-Mrkonjić Grad, Donji Vakuf-Travnik, Olovo-Kladanj i Tuzla-Orašje. Poseban oprez zbog sniježnih padavina savjetujemo i na dionici autoputa A-1 Tarčin-Zenica. Učestali su odroni zemlje ili kamenja, a posebnu pažnju skrećemo na dionicama koje prolaze kroz usjeke. Ekipe putnih službi interveniraju na svim mjestima gdje je to neophodno, tako da su svi putni pravci za sada prohodni.

Večeras do ponoći, zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Aktaelni radovi na području Hrvatske, tijekom dana usporavaju odvijanje prometa na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja. Zadržavanja na ostalim graničnim prijelazima nisu duža od 30 minuta.

Iz BiHAMK-a upozoravaju  vozače da voze maksimalno oprezno, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

(Vijesti.ba / Avaz)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar