Šok iz Vukovara: Kompletan HDZ izišao iz stranke, optužuju Andreja Plenkovića

Šok iz Vukovara: Kompletan HDZ izišao iz stranke, optužuju Andreja Plenkovića

Ivan  Penava i  kompletno vodstvo vukovarskog HDZ-a napuštaju stranku.

– Želim vas izvijestiti da sa današnjim datumom iz članstva HDZ.a istupaju i nastavljaju djelovati neovisno predsjednik GO HDZ-a Grada Vukovara, svi zamjenici predsjednika odbora HDZ-a, predsjednik Gradskog vijeća, svi vijećnici HDZ-a u gradu, predsjednici temeljnih organizacija.

Zašto je došlo do ovakve odluke, to pitanje trebate postaviti svima u stranačkoj vertikali HDZ-a – kazao je Damir Barna, javlja Jutarnji list.

– Nakon trideset godina i pet mjeseci, odlučio sam napustiti HDZ. Od sadašjeg predsjednika stranke sam očekivao da stranka počne poštivati različita mišljenja. Nisam to dočekao.

Da sam predsjednik Plenković, imali bismo unutarstranačke izbore, prvo bih uvažio rezultate unutarstranačkih izbora, zapitao se ako smo demokratska stranka i naravno da svatko ima pravo kandidirati se i biti protukandidat. Kod nekih su prisutne sujete, a različita mišljenja se ne uvažavaju. Pošto se to nije desilo istupam iz HDZ-a – kazao je Tomislav Šota.

– Moram reći da je ovo prije svega jedan za nas težak i emotivan trenutak. Mrzimo činjenicu da smo bili prisiljeni u toj dilemi izbora između vrijednosti i temeljnih vrijednosti, ljudskih vrijednosti i stranačke poslušnosti i stege odabrali ovo prvo.

Zahvaljujem se, prije svega, ovim ljudima koji zapravo čine HDZ Grada Vukovara, koji su redom svi vrhunski kooperativci i kvalitetni ljudi, koji se nisu štedili sve ove dane i godine, niti sekunde slobodnog vremena i znanja uložiti u kvalitetne rezultate HDZ-a i sve pobjede ili one rijetke poraze kada smo bili slani u nemoguće misije, ali smo ipak izborili maksimalno moguć rezultat po stranku i Vukovar – kazao je Ivan Penava.

– HDZ je okrenuo leđa Vukovaru, rekao je Penava.

– HDZ je prevario Vukovar. Mi krećemo svojim putem, jer ovo je ipak gard heroja i mi moramo ostati uspravnima zbog njih i generacije koje trebaju doći. Okrenuli su nam leđa, a još su tražili od nas da te teme pustimo i prepustimo zaboravu.

– Tri su razloga zašto izlazimo iz stranke. Prvi je neprocesuiranje ratnih zločina. Za jedan razorenj grad, nitko u ovoj državi nije odgovarao. Drugi razlog je gospodarski. Ovaj grad koristi se samo za marketinške svrhe. Treći je razlog popis stanovništva.

 

/Izvor: HINA/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing