SOLIDARNOST: Katolici Vrhbosanske nadbiskupije prikupili 240 tisuća KM za Siriju i Tursku

SOLIDARNOST: Katolici Vrhbosanske nadbiskupije prikupili 240 tisuća KM za Siriju i Tursku

Župe i samostani u Vrhbosanskoj nadbiskupiji su u nedjelju, 19. veljače 2023. godine, pod svetim misama prikupljali su dodatnu milostinju za potresom stradala područja u Siriji i Turskoj te su skupili iznos od 240 tisuća KM.

Prispjela sredstva će ekonomat nadbiskupije, kao što je i najavljeno, uplatiti na račun Caritasa BiH koji će onda ista preusmjeriti za potrebite u spomenute dvije zemlje.

Prema odredbi Vrhbosanskog ordinarijata sve župe u nadbiskupiji, njih 155, zajedno sa samostanima u kojima se služe mise s narodom bile su pozvane u nedjelju, 19. veljače na posebno prikupljanje za potresom strala područja Sirije i Turske. U nekim župama ta akcija je nastavljena i kroz dva naredna tjedna te je zaključena s nedjeljom, 5. ožujka. Tako se u konačnici došlo do iznosa od 240.000 KM.

Župa Prozor prikupila gotovo 10 tisuća KM za stradale u potresu u Turskoj i Siriji

Uz novčana sredstva u svim župama i samostanima također se molilo za sve stradale u razornom potresu te za sve one koji su ostali bez dragih osoba.

Ovom akcijom Vrhbosanska nadbiskupija priključila se brojnim institucijama i pojedincima koji su odlučili pružiti podršku i pomoć Siriji i Turskoj.

Izvor: D. K., Katolički tjednik

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar