SP rukometaša: Francuska u prvom polufinalu pobijedila Sloveniju

SP rukometaša: Francuska u prvom polufinalu pobijedila Sloveniju

Domaćini i branitelji naslova svjetskog prvaka, rukometaši Francuske prvi su finalisti ovogodišnjeg SP-a, oni su u polufinalu u Parizu svladali Sloveniju sa 31:25 (15:12).

Francuska je opravdala status apsolutnog favorita u prvom polufinalnom ogledu, vodila je od samoga početka dvoboja i ostvarila sigurnu pobjedu.

Najefikasniji u sastavu Francuske bili su Nedim Remili sa šest i Valentin Porte s pet pogodaka, dok je Sloveniju predvodio Jure Dolenec s pet golova.

Francuska će tako u nedjelju od 17.30 sati imati priliku osvojiti šesti naslov svjetskog prvaka, a suparnik će joj biti bolji iz drugog polufinalnog ogleda u kojemu će se u petak od 20.45 sati sastati Hrvatska i Norveška.

Slovenija će, pak, u subotu od 20.45 sati igrati za brončano odličje protiv poraženog iz susreta Hrvatska – Norveška. U slučaju pobjede, Slovenija bi osvojila svoju prvu medalju na rukometnim SP-ima.

Hrvatska je dosad četiri puta igrala u finalima SP-a, ima jedan naslov (2003.) i tri srebra (1995., 2005., 2009.). Protiv Francuske je dva puta igrala u finalu i oba puta izgubila – 1995. na Islandu i 2009. u Hrvatskoj.

Francuzi su sinoć odlično počeli, pa su  11. minuti golom iskusnog Narcissea s čak dva igrača manje poveli sa 6:2. Uslijedile su tri pogreške Nikole Karabatića i Slovenija je smanjila na 6:5 do sredine prvog poluvremena. No nisu popuštali domaćini i u 21. minuti je bilo 9:6. Slovenci su imali napad za smanjenje minusa na samo 10:9, ali umjesto toga uslijedile su pogreške, koje Francuzi sve redom sjajno kažnjavaju i ekspresno bježe na dosad najvećih plus pet (13:8) u 26. minuti.

Nakon 15:12 na poluvremenu  Francuzi na krilima Remilija i Karabatića  bježe na 19:15. Slovenci su prijetili cijelo vrijeme, ali domaćin je uspješno održavao prednost na sigurnih tri-četiri gola.

Da Slovenci neće uspjeti iznenaditi postalo je gotovo izvjesno kad je u 45. minuti Remili zabio za velikih 25:19 vodstvo Francuza. Šesti gol sjajnog Remilija iz devet pokušaja za 29:24 četiri minute prije kraja bio je točka na i.

U drugom polufinalu danas od 20.45 sastaju se Hrvatska – Norveška. 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar